Новини до 3 септември 2009 г. arrow Новини до 3 септември 2009 г. arrow Новини arrow Изграждат Лидл върху 1400 кв.м и с 60 паркоместа

Изграждат Лидл върху 1400 кв.м и с 60 паркоместа

неделя, 02 август 2009 / Прочетено 3048 пъти
В Стара Загора в непосредствена близост до новоизграждащия се мол Галерия под стадион Локомотив започва и строителството на хипермаркет от немската верига Лидл. Магазинътще бъде със застроена площ от около 1400 кв. м и 60 паркоместа. Той ще бъде отворен със старта на оперативната дейност на веригата Лидл в България. 

В България имаме вече два построени магазина в Ловеч и Пазарджик, в момента строим и няколко други магазина в различни градове. Успоредно със строителството дружеството продължава да придобива терени и да осигурява строителни разрешения - съобщиха от Лидл -  България. С оглед на сериозния ни дългосрочен ангажимент за позициониране на българския пазар за момента не бихме се ангажирал и да поставяме рамки на инвестиционната ни програма. Това е величина,която се променя и е във връзка с плановете ни за развитие.
Кога ще е стартът на оперативната дейност на Лидл в България все пак от информацията на Лидл не става ясно, пише вестник Национална бизнес поща. Според запознати, фирмата ще избърза със строителството на магазина си в Стара Загора, за да може да го открие заедно с мол Галерия. Едва ли ще е много удачно в мола да влизат посетители, а в съседство да се строи. А откриването на Галерия, поне засега, е планирано за месец март следващата година.
Безспорно навлизането на Лидл в града на липите ще е една полезна нова придобивка за старозагорци. Хипермаркетите са известни с атрактивните си цени и висококачественото обслужване. Знайно е, че много българи, живеещи в близост до гръцката граница, прескачат през почивните дни до Апександруполис, за да си пазаруват от тамошния Лидл. Почистващи препарати, прах за пране, някои алкохолни напитки са сред предпочитаните от нашенци стоки.
Веригата Лидл е добра позната на европейците, защото магазини с тази марка има в почти всички европейски страни, включително и в тези от бившия соцлагер. Броят на хипермаркетите на Лидл по света е над 7000.

 


Икономически портал на регион Стара Загора
 
< Предишен   Следващ >

Търговско-промишлена палата - Стара Загора   |  (c) 2000 - 2014,  www.chambersz.com - CCI - Stara Zagora / GNU GPL and GNU FDL  Поддържка: ilko gruev | стара загора |

0.007258 .