Новини до 3 септември 2009 г. arrow Новини до 3 септември 2009 г. arrow Екология на Стара Загора arrow Преместиха градската екостанция в "кучешката градинка"

Преместиха градската екостанция в "кучешката градинка"

сряда, 18 април 2007 / Прочетено 4479 пъти
Вчера автоматичната измервателна станция на РИОСВ, Стара Загора, беше преместена от района на Операта в т.нар. "кучешка градинка" (между ул."Христина Морфова" и "Д. Орачев"). Според директорката на екоинспекцията инж. Пенка Начева, дислоцирането може да доведе само до кратковременна липса на трансфер на данни.
Електрозахранването на апаратурата е осигурено и станцията ще работи и ще отчита качеството на въздуха, но информация в реално време ще можем да получаваме в началото на следващата седмица. Тогава ще бъдат налети и данните от последните дни, пише вестник Старозагорски новини.
В края на миналата седмица в Стара Загора бяха представители и на Министерството на околната среда и водите. Поводът на посещението е инспектиране на стационираните наскоро две нови автоматични станции в селата Остра могила и Ръжена. Те щели да бъдат официално открити от министър Чакъров, но дата за това още не била насрочена. Станциите бяха закупени след многократните обгазявания на областния град и региона през 2004 и 2005 г. и твърдото настояване на гражданите за екоконтрол северно от Стара Загора. Освен по-прецизното установяване на източниците на замърсяване (около града вече функционират четири автоматични станции), апаратурата ще може да регистрира и качеството на въздуха над военния полигон "Змейово" и в района на Казанлък.
Икономически портал на регион Стара Загора
 
< Предишен   Следващ >

Търговско-промишлена палата - Стара Загора   |  (c) 2000 - 2014,  www.chambersz.com - CCI - Stara Zagora / GNU GPL and GNU FDL  Поддържка: ilko gruev | стара загора |

0.003358 .