Новини до 3 септември 2009 г. arrow Новини до 3 септември 2009 г. arrow Новини arrow През уикенда ще има засилен полицейски контрол по пътя за морето

През уикенда ще има засилен полицейски контрол по пътя за морето

петък, 31 юли 2009 / Прочетено 1808 пъти
Във връзка с очаквания интензивен трафик по пътя към морето и обратно в предстоящите почивни дни в ОД МВР – Стара Загора  е създадена организация за засилено полицейско присъствие по пътя Стара Загора – Нова Загора. В следващите три дни по пътя към морето от Автомагистрала Тракия до границата с община Нова Загора ще има засилено полицейско присъствие. Още в ранния следобед на 31 юли наряди на моторизираното звено към дирекцията ще контролират безопасността на движението в два основни участъка: от пътния възел на автомагистрала Тракия с път І-5 до околовръстния път на Стара Загора и по път ІІ-66 от кръстовището с околовръстния път до уязвимия пътен участък в района на с. Подслон.  Те ще осигуряват бързо обслужване н при леки пътнотранспортни произшествия, а при тежки и задръствания ще осигуряват навременна информация за пренасочване на движението по обходни маршрути, съобщиха от пресцентъра на ОДМВР - Стара Загора. Два допълнителни екипа на пътния контрол ще следят за неправилни спирания, неподускане на задръствания и рискови изпреварвания по път ІІ-66.
От ОДМВР - Стара Загора припомнят, че от началото на месец юли 2009 г. с цел облекчаване движението на леки автомобили и автобуси по натоварените пътни артерии към Черноморието, със заповед на Национална агенция Пътна инфраструктура бе въведена забрана за движение на товарните автомобили с тегло над 3,5 тона по път ІІ-66 в участъка Стара Загора – Сливен. В периода до 31.08.2009 г., ежедневно -  за времето от 06.00 до 22 ч., товарните автомобили движещи се по направление София – Бургас се пренасочват от етапната връзка на автомагистрала Тракия с път І-5  по път І-5 (обходния път на Стара Загора) и от пътен възел за гр. Раднево (в кв. К. Ганчев) - по път ІІ-57  към гр. Раднево. От там движението продължава по маршрут - с. Пет могили – с. Новоселец -  с. Млекарево – с. Радево – с. Златаре – гр. Кермен и се включва отново в път ІІ-66 на кв. Речица, гр. Сливен. Монтирана е съответната вертикална пътна сигнализация, която указва на водачите на товарни автомобили новата организация на движението и екипи на група Пътен контрол при РПУ – Стара Загора ежедневно упражняват засилен пътен контрол за гарантиране на спазването й.  
От ОД МВР – Стара Загора  апелират към водачите на останалите МПС, движещи се по направление Бургас – София да използват препоръчаните от НАПИ обходни маршрути: Бургас - Средец - Елхово - Тополовград - Симеоновград - Меричлери - Чирпан - АМ Тракия  или  Бургас - Средец - Ямбол - Раднево - Бояджик - Златари - Загоре - АМ Тракия.
Въпреки засиления пътен контрол, очакваният интензивен поток от автомобили по тесния участък от Стара Загора до Карнобат е много вероятно да създаде колони, движещи се със скорост, далеч от желаната за участниците в движението. От пътна полиция напомнят, че в подобни случаи, решаващо е отговорното поведение зад волана и припомнят на водачите да не предприемат рискови изпреварвания и да спазват дистанция при движение в колона. Да съобразяват скоростта както с въведените ограничения, така и с интензивността на движение, спирачните възможности на автомобила, състоянието на  платното, видимостта и възможното рисково поведение от страна на другите участници в движението. Те препоръчват при поемане на дълъг път зад волана да сяда най-подготвения шофьор и да бъдат проверени техническото състояние на автомобила  и наличността на всички необходими документи за управление на МПС.  При възможност да се избягва пътуването в часовете с най-високи температури (15.00 – 19.00 ч.) и при първите симптоми на умора  в резултат на лятната жега, да се правят чести почивки - поне 10 минути на всеки 100 км.  
Пътна полиция предупреждава водачите, че до края на летния период по пътя към морето ще има засилено активно полицейско присъствие през цялото денонощие.

Икономически портал на регион Стара Загора
 
< Предишен   Следващ >

Търговско-промишлена палата - Стара Загора   |  (c) 2000 - 2014,  www.chambersz.com - CCI - Stara Zagora / GNU GPL and GNU FDL  Поддържка: ilko gruev | стара загора |

0.008362 .