Новини до 3 септември 2009 г. arrow Новини до 3 септември 2009 г. arrow Новини arrow На руския пазар в Стара Загора пак продават "маркови" дрехи

На руския пазар в Стара Загора пак продават "маркови" дрехи

четвъртък, 30 юли 2009 / Прочетено 4203 пъти
Руският пазар в Стара Загора е отново залят с нелицензирана стока. Въпреки скорошната проверка, незаконните продажби не спират. Най-често срещани са спортните дрехи с емблемите на Nike и Adidas. Огромно е и количеството на дрехи на световноизвестните производители Armani и Versace.

На претрупаните щандове можеш да си закупиш чанта на Versacе само за 8 лв., анцуг, тениска, шорти и маратонки на Adidas и Nike, които поотделно струват 20-25 лв. А ако се попазариш с продавача, той съвсем щедро може да ти направи отстъпка, пише вестник Старозагорски новини.
Според неофициално изследване, цените, на които се продават дрехи и аксесоари на Nike и Adidas по света, са много по-високи от цените в лицензираните магазини в Стара Загора. Интересен е фактът, че проверки не се правят в тези "маркови" търговски обекти. Въпросът е как би могло да се потвърди качеството на дрехите, изложени в лъскавите магазини? Една от продавачките там сподели, че дрехите са докарани от София, но са внос от Китай. В същото време стоките, предлагани на Руския пазар, също са внесени от Турция, но пак са произведени в Китай.
В разговор един от продавачите на старозагорския пазар сподели, че се продава фалшива стока, но това е единственият начин да успее бизнесът му. Съботният ден бил най-вървежен, проверки тогава нямало и цялата стока се излагала по сергиите. А разликата между оригиналните дрехи и предлаганите от тях била в изработката - надписите не винаги съвпадали, а цената била по-ниска.

 


Икономически портал на регион Стара Загора
 
< Предишен   Следващ >

Търговско-промишлена палата - Стара Загора   |  (c) 2000 - 2014,  www.chambersz.com - CCI - Stara Zagora / GNU GPL and GNU FDL  Поддържка: ilko gruev | стара загора |

0.003614 .