Новини до 3 септември 2009 г. arrow Новини до 3 септември 2009 г. arrow Новини arrow Започна тотална проверка за възcтановяването на Операта в Стара Загора

Започна тотална проверка за възcтановяването на Операта в Стара Загора

вторник, 28 юли 2009 / Прочетено 1828 пъти
Миналата седмица кметът на Община Стара Загора проф. Светлин Танчев е възложил на звено Инспекторат цялостна проверка по възстановяването на Старозагорската опера. "Започваме тотална проверка на всичко, което се е случило до този момент с изпълнението на различни видове поръчки в Операта - оборудване, строително-монтажни работи, доставки, фирми изпълнителки, фирми подизпълнителки, подподизпълнителки и т.н.", съобщи вчера на брифинг началникът на звено "Инспекторат" Методи Марков.

Възстановяването на Операта, станало вече емблематично за старозагорци, се точи цели 18 години. Тъй като обемът на работата е много голям, проверките ще бъдат направени на отделни етапи и за цялостното им довършване няма определен срок, уточни Марков.
Стартиралата проверка е задание, свързано с одитния доклад на бившото ръководство на Община Стара Загора. Той беше възложен на външен експерт от настоящия кмет проф.Танчев и се очаква скоро да бъде оповестен пред старозагорската общественост. Според началника на звено "Инспекторат", в него са констатирани много нарушения, по част от които вече са започнати проверки. Нарушенията били достатъчни, за да бъдат внесени в прокуратурата, след приключването на проверките, пише вестник Старозагорски новини.
На въпрос на "Старозагорски новини" дали от доклада ще "изскочи" нещо като от "Топлофикация София", Методи Марков отговори дословно: "Може да се каже - да. Но не чакайте нещо бомбастично. Мащабите не са такива, както в "Мини Марица-изток", все пак говорим за община Стара Загора."

 


Икономически портал на регион Стара Загора
 
< Предишен   Следващ >

Търговско-промишлена палата - Стара Загора   |  (c) 2000 - 2014,  www.chambersz.com - CCI - Stara Zagora / GNU GPL and GNU FDL  Поддържка: ilko gruev | стара загора |

0.005588 .