Новини до 3 септември 2009 г. arrow Новини до 3 септември 2009 г. arrow Новини arrow Звено Инспекторат към Община Стара Загора препоръчало 6 дисциплинарни производства

Звено Инспекторат към Община Стара Загора препоръчало 6 дисциплинарни производства

вторник, 28 юли 2009 / Прочетено 2064 пъти
Шест дисциплинарни производства срещу служители на Община Стара Загора е препоръчало звено "Инспекторат". Началникът на звеното Методи Марков уточни, че те са за пропуски в работата, но отказа конкретни подробности. Към тези производства най-вероятно ще бъдат прибавени още две, свързани със Старозагорските минерални бани, допълни той.

По един от случаите, визиращ Обединения детски комплекс, резултатите от цялостната проверка вече били предадени на прокуратурата.
Това е само част от свършеното от служителите на звеното, които са на пряко подчинение на кмета. Задачата им е да осъществяват контрол на цялата общинска администрация, включително и сигнали за корупция. До този момент обаче, подчерта Марков, при тях не е постъпил нито един - нито официален, нито анонимен. В тази връзка Марков информира журналистите, че ще направи предложение сигналите на граждани от сайта на Община Стара Загора да постъпват директно при тях, а не както е в момента до Главния инспекторат в София, пише вестник Старозагорски новини.
Новата Наредба за дейността на общинските пазари също била свързана с работата на звено "Инспекторат". Тя все още не е приета от Общинския съвет, а причината за това била предстоящата през септември среща с хората, работещи на пазарите. След като и те бъдат изслушани, щяло да се вземе най-правилното решение. На журналистически въпрос каква ще бъде съдбата на нерегламентирания, но работещ вече 20 години пазар за коли по пътя за Раднево, Марков отговори, че те са си дали становището, но решението е на общинската администрация. Припомняме, че всяка събота в района на бившата "Мототехника" се струпват търговци и купувачи, че от полицията на няколко пъти повдигат въпроса пред местната власт, че там драстично се нарушава Законът за движение по пътищата и че вероятността от инциденти е напълно реална.
През последните месеци звено "Инспекторат" се е занимавало и с наемателите на общински жилища. Проверката е констатирала, че част от хората не си плащат наемите, а имало дори и случай, когато това е ставало цели 9 години. Според главен инспектор Добромира Вълчева, неправомерно заеманите жилища най-вероятно са около 20% от общия брой и предстои освобождаването им.
В момента тече проверка и по сигнал за несъответствия в масленото съдържание на доставяното в детските заведения в общината мляко. Срокът за приключване е 15 август.

 


Икономически портал на регион Стара Загора
 
< Предишен   Следващ >

Търговско-промишлена палата - Стара Загора   |  (c) 2000 - 2014,  www.chambersz.com - CCI - Stara Zagora / GNU GPL and GNU FDL  Поддържка: ilko gruev | стара загора |

0.004801 .