Новини до 3 септември 2009 г. arrow Новини до 3 септември 2009 г. arrow Новини arrow Шведската компания Bonnier Business Press стана притежател на 100% от дяловете на вестник Пари

Шведската компания Bonnier Business Press стана притежател на 100% от дяловете на вестник Пари

вторник, 28 юли 2009 / Прочетено 2090 пъти
Издателят на вестник Пари и изпълнителен директор на Бизнес Медиа Груп АД Валентин Панайотов продава останалите 50% от акциите си в Бизнес Медиа Груп на шведкста компания Бониер Бизнес Прес (Bonnier Business Press). Панайотов е подал и заявление за освобождаване от поста изпълнителен директор на компанията.

Преди около 4 години Бониер закупи 50% от Бизнес Медиа Груп АД. Договорът за сключване на сделката беше подписан в края на юни 2005 г. Bonnier Business Press издава вестници, списания и книги в Швеция, Дания, Полша, Русия, Словения, Австрия, Латвия, Литва и Естония. Компанията има и интереси в областта на телевизията.

Вестник Пари излиза на българския пазар от 1991 година и е специализиран за бизнеса и финансови новини и коментари. Бизнес Медиa Груп притежава и сайта pari.bg (ipo.bg).

 

Официално писмо на издателя на в. Пари Валентин Панайотов до БТА, с което сделката е оповестена официално:

СЪОБЩЕНИЕ
Относно промени в собствеността и мениджмънта
на в. ПАРИ

До партньорите и читателите
на в. ПАРИ


Уважаеми колеги, партньори, приятели на в. ПАРИ,

Използвам трибуната на БТА, за да ви информирам за някои промени в собствеността и мениджмънта на Бизнес Медиа Груп АД, компанията, която издава вестник ПАРИ. Съгласно нашето споразумение с моите шведски партньори от Бониер Бизнес Прес, от началото на април 2009 г. и в момента тече процедура по продажба от моя страна и закупуване на 50 процента от акциите на компанията от страна на Бониер Бизнес Прес. Успоредно с това бих искал да ви съобщя, че подадох заявление до Надзорния съвет на компанията за освобождаването ми от длъжността Изпълнителен директор.
Бих искал да благодаря за съвместната работа на всички, партньори и колеги, с които съм бил заедно 18 години в проекта вестник ПАРИ. Искрено се надявам вестникът да продължи да оставя следа в бизнес пространството на страната, както винаги го е правил през тези 18 години от своето създаване до днес.
До нови срещи в нови, интересни и полезни за българския бизнес и общество проекти!

Валентин Панайотов
Издател на в. ПАРИ
Изпълнителен директор на Бизнес Медиа Груп АД
Член на УС на Съюза на Издателите в България


Икономически портал на регион Стара Загора
 
< Предишен   Следващ >

Търговско-промишлена палата - Стара Загора   |  (c) 2000 - 2014,  www.chambersz.com - CCI - Stara Zagora / GNU GPL and GNU FDL  Поддържка: ilko gruev | стара загора |

0.004448 .