Новини до 3 септември 2009 г. arrow Новини до 3 септември 2009 г. arrow Новини arrow ГЕРБ оповести председателските места в комисиите

ГЕРБ оповести председателските места в комисиите

вторник, 28 юли 2009 / Прочетено 1852 пъти
ГЕРБ ще има деветима председатели и 15 зам.-председатели в парламентарните комисии, съобщи пред журналисти Искра Фидосова от ПГ на ГЕРБ. Три от комисиите - по икономическа политика, по правни въпроси и по бюджет и финанси, ще имат по 26 членове. На ПГ на ГЕРБ се полагаха 20 заместник-председатели, но парламентарната група е решила да се откаже от част от тях. Синята коалиция ще излъчи двама председатели на комисии - на комисиите по икономическа политика, енергетика и туризъм, както и по правата на човека. Коалиция за България ще получи едно председателско място - на парламентарната комисия по труда и социалната политика, съобщи actualno.com.
Левицата е отказала да председателства комисията по европейските въпроси и контрола върху европейските фондове.
Атака ще оглави комисията по образованието, а ДПС - комисията по околната среда и водите. РЗС поема ръководството на комисията по външна политика и отбрана. Парламентарната икономическа комисия ще бъде председателствана от Синята коалиция, а заместниците ще бъдат от ГЕРБ, РЗС и ДПС. Бюджетната комисия ще бъде с председател от ГЕРБ и със заместници от ГЕРБ и Коалиция за България.
Парламентарна комисия по правните въпроси ще бъде оглавена от ГЕРБ, а заместниците ще бъдат от Атака, ГЕРБ и Коалиция за България.
Парламентарната комисия по местно самоуправление ще бъде председателствана от ГЕРБ, а заместник-председателите ще бъдат излъчени от Атака, Коалиция за България и ГЕРБ. Комисията по външна политика и отбрана ще оглавява представител на РЗС, а заместниците ще бъдат от Синята коалиция, ГЕРБ и Коалиция за България. Парламентарната комисия по вътрешна сигурност и обществен ред ще има председател от ГЕРБ, а заместниците му ще бъдат от Атака, ГЕРБ и ДПС. Комисията по земеделие ще бъде председателствана от представител на ГЕРБ, а заместниците му ще бъдат от ГЕРБ и ДПС.
Парламентарната комисия по труда и социалната политика ще има председател от Коалиция за България, а заместниците му ще бъдат от РЗС и ГЕРБ. Комисията по образованието ще бъде председателствана от Атака, а заместниците ще бъдат излъчени от ГЕРБ и ДПС. Представител на ГЕРБ ще председателства комисията по здравеопазването, а заместници ще бъдат депутати от Синята коалиция и Коалиция за България.
Комисията по околната среда ще бъде председателствана от ДПС, заместниците ще бъдат излъчени от Атака и ГЕРБ. Парламентарната транспортна комисия ще поеме представител на ГЕРБ, а заместник-председателите ще бъдат от ГЕРБ, Синята коалиция и Коалиция за България. Комисията по културата ще бъде оглавена от ГЕРБ, заместници ще бъдат от Атака и ДПС.
Комисията по правата на човека ще бъде председателствана от Синята коалиция, а заместниците ще бъдат от ГЕРБ и ДПС. Комисията по европейските въпроси и контрол върху европейските фондове ще бъде председателствана от ГЕРБ, а заместниците ще бъдат от ГЕРБ и ДПС. Коалиция за България е отказала да оглави тази комисия, въпреки че това й е било предложено, поясни Искра Фидосова.
Парламентарните комисии за борба с корупцията и контрол върху ДАНС са на паритетен принцип, а председателството им ще бъде ротационно. Очаква се утре парламентът да гласува състава на постоянните парламентарни комисии, както и промени в имената на някои от тях, за да съответстват на названията на новите министерства.

Икономически портал на регион Стара Загора
 
< Предишен   Следващ >

Търговско-промишлена палата - Стара Загора   |  (c) 2000 - 2014,  www.chambersz.com - CCI - Stara Zagora / GNU GPL and GNU FDL  Поддържка: ilko gruev | стара загора |

0.015691 .