Новини до 3 септември 2009 г. arrow Новини до 3 септември 2009 г. arrow Новини arrow Европейски експерти ще проверят 98 проекта по САПАРД

Европейски експерти ще проверят 98 проекта по САПАРД

вторник, 28 юли 2009 / Прочетено 1788 пъти
От 29 до 31 юли 2009 г. ще се проведе мисия на Главна дирекция АГРИ към ЕК и представители на ОЛАФ в Агенция САПАРД, съобщиха от Министерството на земеделието и храните (МЗХ). Проверката е по 98 проекта по предприсъединителната програма, които вече са изплатени. По една част от тях има образувани досъдебни производства. Представителите на ЕК ще проведат среща с министъра на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов и с експерти от Министерския съвет.
Припомняме, че вчера бившият вицепремиер по управлението на еврофондовете, сега депутат от Коалиция за България, Меглена Плугчиева заяви, че очаква до дни да има отблокиране на средства по програма САПАРД.
Съвсем скоро могат да бъдат отблокирани 76 млн. евро по програма САПАРД, прогнозира бившият вицепремиер, цитирана от ekipnews.com.
На 29 юли, ще има среща между представители на Главна дирекция Земеделие и експерти от Европейската служба за борба с измамите ОЛАФ и вероятно веднага след това парите ще бъдат пуснати, завърши Плугчиева.
Икономически портал на регион Стара Загора
 
< Предишен   Следващ >

Търговско-промишлена палата - Стара Загора   |  (c) 2000 - 2014,  www.chambersz.com - CCI - Stara Zagora / GNU GPL and GNU FDL  Поддържка: ilko gruev | стара загора |

0.005374 .