Новини до 3 септември 2009 г. arrow Новини до 3 септември 2009 г. arrow Новини arrow Представителството на ЕК и Зелени Балкани организират Акция Климат в Смолян и Стара Загора

Представителството на ЕК и Зелени Балкани организират Акция Климат в Смолян и Стара Загора

понеделник, 27 юли 2009 / Прочетено 1978 пъти
Игри и викторини за най-малките, информационни материали и практични съвети за по-големите, както и много подаръци са подготвили Представителството на Европейската комисия в България, Федерация Зелени Балкани и българската мрежа Европа Директно, които тази година заедно организират информационни дни, посветени на проблемите на климата и опазването на околната среда. 

Акция Климат ще премине под мотото "Ти контролираш промените в климата" и се провежда в рамките на общоевропейската кампания за информиране на гражданите на ЕС за глобалното затопляне и начините за неговото овладяване. 

На 24 юли 2009 г. (петък) от 11 ч на пл. "Свобода" в гр. Смолян и  на 1 август 2009 г. (събота) от 11 ч в парк "Пети октомври" в Стара Загора гражданите и гостите на двата града ще научат какво представлява глобалното затопляне, ще се промени ли климатът на България и какви ще са последиците от това, какво може да се направи в глобален мащаб и какви действия е предприел Европейският съюз. Подготвени са и индивидуални практични съвети за това как чрез малки промени във всекидневните си навици всеки един от нас може да помогне за ограничаване на атмосферното замърсяване.

Основните информационни акценти в Акция Климат ще бъдат атрактивно представени  върху 17 цветни банера със снимки и  текстове, а върху видеоекран ще бъдат прожектирани филми, посветени на опазването на природата.  На гражданите ще бъдат раздавани публикации и други промоционни материали. За най-малките ще бъдат организирани игри и викторини, а рисунките, които те ще направят в рамките на събитието ще бъдат показани в изложба под открито небе.
Събитията в Смолян и Стара Загора ще бъдат  официално открити от г-жа Зинаида  Златанова, Ръководител на Представителството на ЕК и от кметовете на двата  града г-жа Дора Янкова, кмет на Смолян и проф. Светлин Танчев, кмет на Стара Загора. Официалните гости ще бъдат поканени да напишат своето"Обещание към Земята" върху подготвено за целта табло. 

Информация  за глобалното затопляне, промените в климата и действията на ЕС можете да намерите на тематичните сайтове на ЕС ec.europa.eu/environment/climat/campaign и ec.europa.eu/climateaction/, както и в сайтовете на Генерална дирекция Околна среда ec.europa.eu/environment/ и Генерална дирекция Енергетика и транспорт ec.europa.eu/energy.

      За  контакт:
Отдел Преса и медии
Представителство на Европейската комисия в България
Телефон 02/ 933 53 38

 


Икономически портал на регион Стара Загора
 
< Предишен   Следващ >

Търговско-промишлена палата - Стара Загора   |  (c) 2000 - 2014,  www.chambersz.com - CCI - Stara Zagora / GNU GPL and GNU FDL  Поддържка: ilko gruev | стара загора |

0.005854 .