Новини до 3 септември 2009 г. arrow Новини до 3 септември 2009 г. arrow Новини arrow Очаква се до края на юли Прохода на Републиката да бъде отворен за движение

Очаква се до края на юли Прохода на Републиката да бъде отворен за движение

сряда, 22 юли 2009 / Прочетено 2092 пъти
Това лято българинът ще се размине с адските задръствания по пътя към морето, обещават от Националната агенция "Пътна инфраструктура" (НАПИ). Ремонтите по основните артерии към Бургас и Варна ще бъдат ограничени до възможния минимум, за да не се натоварва допълнително и без това много тежкият августовски трафик, съобщиха от НАПИ. 

Към момента текат дребни ремонтни дейности по шосетата към морските курорти. На територията на Бургаска област в участъка между Несебър и Равда се реконструират 2,5 км от пътя, като едновременно с това се изгражда второ пътно платно. По отсечката Бургас - Созопол - Царево се прави маркировка и се изрязват храсти край пътя. По-сериозен ремонт се извършва на близо 24 км участък Елхово - Средец - Бургас. По него се изгражда и временна пътна връзка Бургас-Каблешково и Каблешково - Сарафово, като движението не се отбива, съобщиха още от НАПИ, пише вестник Монитор. Във Варненска област не се извършват ремонтни дейности в посока към курортите.
Подбалканският път от София към Бургас обаче се ремонтира сериозно. Дейности текат по маршрута от Сливен към Казанлък, както и от Казанлък до Калофер. До няколко дни се очаква да започне ремонтът и на участъка от София до Пирдоп, с което на практика ще бъде обхванат целият път до Бургас по подбалканската линия.
Друг от по-големите летни ремонти е този на път ІІ-64 от карловското село Баня до магистрала "Тракия", като обхваща 40 км участък. Два участъка са затворени, като движението се извършва по обходни маршрути.
До края на следващата седмица по план трябва да е приключил ремонтът на Прохода на Републиката. В момента се извършва разчистване на трасето по южната част, а движението е пренасочено по обходни маршрути.

 


Икономически портал на регион Стара Загора
 
< Предишен   Следващ >

Търговско-промишлена палата - Стара Загора   |  (c) 2000 - 2014,  www.chambersz.com - CCI - Stara Zagora / GNU GPL and GNU FDL  Поддържка: ilko gruev | стара загора |

0.006170 .