Новини до 3 септември 2009 г. arrow Новини до 3 септември 2009 г. arrow Новини arrow Европейската комисия и сдружение Зелени Балкани организират Акция Климат

Европейската комисия и сдружение Зелени Балкани организират Акция Климат

сряда, 22 юли 2009 / Прочетено 1895 пъти
На 1 август 2009 г. от 11 часа в парк Пети октомври (Градската градина) жителите и гостите на Стара Загора ще научат какво представлява глобалното затопляне, ще се промени ли климатът в България, какви ще са последиците от това и какво може да се направи в световен мащаб. Подготвени са и индивидуални съвети как чрез малки промени във всекидневните си навици всеки един от нас може да помогне за ограничаване на атмосферното замърсяване.

Основните информационни акценти в Акция Климат, организирана от Представителството на Европейската комисия и Зелени Балкани, ще бъдат атрактивно представени върху 17 цветни банера със снимки и текстове, а върху видеоекран ще бъдат прожектирани филми, посветени на опазването на природата. За най-малките ще бъдат организирани игри и викторини, пише вестник Старозагорски новини. Акцията се провежда в рамките на общоевропейската кампания за информиране на гражданите за глобалното затопляне и начините за неговото овладяване, и ще премине под мотото Ти контролираш промените в климата.
Освен в Стара Загора, Акция Климат ще бъде проведена и в Смолян. Инициативата и в двата града ще бъде официално открита от г-жа Зинаида Златанова, ръководител на Представителството на ЕК.

 


Икономически портал на регион Стара Загора
 
< Предишен   Следващ >

Търговско-промишлена палата - Стара Загора   |  (c) 2000 - 2014,  www.chambersz.com - CCI - Stara Zagora / GNU GPL and GNU FDL  Поддържка: ilko gruev | стара загора |

0.005647 .