Новини до 3 септември 2009 г. arrow Новини до 3 септември 2009 г. arrow Новини arrow Маргарита Попова поема правосъдието, Николай Младенов отбраната

Маргарита Попова поема правосъдието, Николай Младенов отбраната

понеделник, 20 юли 2009 / Прочетено 1804 пъти
Бъдещият премиер Бойко Борисов обяви, че Маргарита Попова ще бъде министър на правосъдието в правителството на ГЕРБ. Това Борисов обяви пред Нова телевизия. Прокурор Попова е говорител на Върховната касационна прокуратура и ръководител на звеното за разследване на престъпления, свързани с еврофондовете. Тя е определена още преди седмица. Николай Младенов пък ще поеме Министерството на отбраната, потвърди още Борисов. За зам.-външен министър е определен Марин Райков, а зам.-министър на екологията Евдокия Манева, съобщи actualno.com.
Неформалният лидер на ГЕРБ внесе яснота и около информацията за предлаган министерски пост на човек от РЗС. От разговора ми с Яне Янев вчера разбрах, че става въпрос за недоразумение. Телефонът, от който се твърди, че съм пращал SMS на членове на Ред, законност и справедливост”, вчера беше изключен, заяви Борисов.
Нито съм търсил Абаджиев, нито Семов, нито който и да е, свързан с тази партия, категоричен беше той.
Лидерът смята, че в края на този мандат може да се пристъпи към гласуване за Велико народно събрание. В ГЕРБ не се страхуват от нови избори. Според лидера им, те биха получили с 300 хил. повече гласове, а партиите, които не го подкрепят, ще изгубят изборите.
Борисов коментира, че Румяна Желева ще се справи еднакво добре като еврокомисар и като външен министър. Той е решил лично за себе си кой пост е по-подходящ, но днес ще се водят разговори и с Брюксел по въпроса. Ако Меглена Кунева помага по някакъв начин на правителството, ще й бъде предложено да го прави. Но ГЕРБ ще има свой еврокомисар, категоричен беше той.
Икономически портал на регион Стара Загора
 
< Предишен   Следващ >

Търговско-промишлена палата - Стара Загора   |  (c) 2000 - 2014,  www.chambersz.com - CCI - Stara Zagora / GNU GPL and GNU FDL  Поддържка: ilko gruev | стара загора |

0.005196 .