Новини до 3 септември 2009 г. arrow Новини до 3 септември 2009 г. arrow Новини arrow AES Марица Изток 1 направи дарение на Дневен център в Гълъбово

AES Марица Изток 1 направи дарение на Дневен център в Гълъбово

понеделник, 20 юли 2009 / Прочетено 2179 пъти
Възпитаниците на Дневния център за деца и младежи с увреждания в община Гълъбово вече ще бъдат обучавани по един от най-модерните и резултатни методи за развитие на деца със специфични нужди. AES Марица Изток 1 дари на Центъра две компютърни конфигурации и комплект учебни материали по метода Монтесори. 

Обучителният процес по този метод преминава под формата на игра и забавни задачи, в които децата развиват практически и умствени умения. Дневният център в Гълъбово се посещава от 15 деца с различни по вид и степен увреждания - церебрална парализа, аутизъм, глухота, пише вестник Старозагорски новини.
Девизът на метода Монтесори е "Помогни ми да направя това сам". Материалите Монтесори помагат на децата да се научат да си поставят цел и да я свържат с обкръжението чрез игрови ситуации и подреждането на различни предмети. Така постепенно възниква твърда основа за математика, геометрия, биология, изкуство, музика. 
"Дарението е част от корпоративната ни програма за социална отговорност и желанието ни да бъдем полезни за местната общност", каза мениджърът Светослав Николов, който връчи компютрите и учебните материали от името на американската компания. Специализираният персонал, който се грижи за децата в Центъра, благодари на AES за възможността да провежда забавно, приятно и полезно за развитието на децата обучение.

 


Икономически портал на регион Стара Загора
 
< Предишен   Следващ >

Търговско-промишлена палата - Стара Загора   |  (c) 2000 - 2014,  www.chambersz.com - CCI - Stara Zagora / GNU GPL and GNU FDL  Поддържка: ilko gruev | стара загора |

0.004752 .