Новини до 3 септември 2009 г. arrow Новини до 3 септември 2009 г. arrow Новини arrow Само 3 политически партии уважиха честването на Левски в Стара Загора

Само 3 политически партии уважиха честването на Левски в Стара Загора

понеделник, 20 юли 2009 / Прочетено 1937 пъти
Община Стара Загора и Втора Тунджанска лекопехотна бригада организираха общоградското честване на 172-рата година от рождението на Васил Левски. Изискан плакат, разлепен из целия град, припомняше за събитието. По отколешна традиция тържеството се състоя пред бюста на Апостола, в близост до катедралния храм "Свети Димитър".

"За втори път през тази година заставаме пред паметника на Левски на мястото, което помни стъпките му. Тук сме винаги на 19 февруари, тук сме и сега - каза в словото си градоначалникът проф. Светлин Танчев. - На всички нас са ни нужни тези поводи, за да се заредим с хубава и светла енергия. Само думите, с които говорим за Левски, дори само те носят със себе си много светлина, чистота и вяра.
Имаме нужда от нашите минути на почит. Това за душите ни е като златната вода, която чакаме да дойде след мътилките и да измием с нея лицата и душите си. Да прогледнем за себе си и за света. Да усетим силата си и да повярваме, че само ние сме творци на съдбата си. Че както мислим - така ще живеем. Ако сме смели, силни и храбри в мислите си - такива ще сме и в делата си. Като Левски.
Тези минути пред паметника на Левски ни дават и размисъл за това как обичаме България и как й го показваме. Винаги трябва да сме добри хора, да възпитаваме добре децата си, да бъдем активни граждани, да си помагаме и подкрепяме, да ни обединяват делата за добруването на България. Всичко зависи от нас!"
За съжаление вълнуващото слово на кмета и на водещия тържеството - актьорът Ивелин Керанов, бяха чути от стотина души - представителна рота на Военния гарнизон, Градския духов оркестър, представители на ПП ГЕРБ, начело с новоизбрания депутат Недялко Недялков, няколко общински служители, пише вестник Старозагорски новини. Тук бяха и представителите на "Атака", начело с председателя си Михаил Михайлов, и десетина граждани. Тъй като изборите минаха, а нови скоро не се задават, липсваше постоянното присъствие на подобни форуми.
От името на Община Стара Загора, Военния гарнизон и Общинския съвет венци на признателност положиха кметът проф. Светлин Танчев, зам.-началникът на гарнизона полк. Митко Митев и Кристиян Петков, зам.-председател на Общинския съвет. Пред паметника на Левски се поклони и Елена Нонева, председател на Политическо движение "Социалдемократи".
Ех, Дяконе, Дяконе...!

 


Икономически портал на регион Стара Загора
 
< Предишен   Следващ >

Търговско-промишлена палата - Стара Загора   |  (c) 2000 - 2014,  www.chambersz.com - CCI - Stara Zagora / GNU GPL and GNU FDL  Поддържка: ilko gruev | стара загора |

0.005048 .