Новини до 3 септември 2009 г. arrow Новини до 3 септември 2009 г. arrow Новини arrow БСП отхвърли предложението на Трифон Митев за извънреден конгрес

БСП отхвърли предложението на Трифон Митев за извънреден конгрес

понеделник, 20 юли 2009 / Прочетено 2188 пъти
Заседанието на Националния съвет на БСП в събота, проведено на "Позитано" 20, отхвърли предложението на старозагорския областен лидер на БСП Трифон Митев за стартиране на процедура в партията за извънредни отчети и избори от основните партийни организации до конгреса. Предложението за цялостен отчетно-изборен цикъл бе депозирано от Трифон Митев в деловодството на Националния съвет през миналия понеделник.

"Пленумът отхвърли както моето, така и други сходни предложения", каза областният председател на БСП.
Ще припомним, че в събота на заседанието си Националният съвет на БСП взе решение на 18 октомври да се проведе заседание на постоянно действащия 47-ми конгрес на БСП, но в дневния му ред няма да има нито точка за избор на нов лидер, нито за излъчване на нов състав на Националния съвет на партията. Предложението на Трифон Митев бе точно обратното - извънреден конгрес с нови делегати и избор на председател, пише вестник Старозагорски новини.
"И това е нещо", коментира кратко вчера пред вестника ни Митев.
Според гласуваното сега решение, конгресът трябва само да приеме оценка за участието на БСП във властта, както и да начертае политиката й в опозиция.
Пред съпартийците си Станишев заяви, че "не можем да изпратим в историята поредното правителство на левицата с премълчаване и недомлъвки, както беше през 1997 година". Лидерът на БСП поиска вот на доверие към себе си и управлението и го получи.

 


Икономически портал на регион Стара Загора
 
< Предишен   Следващ >

Търговско-промишлена палата - Стара Загора   |  (c) 2000 - 2014,  www.chambersz.com - CCI - Stara Zagora / GNU GPL and GNU FDL  Поддържка: ilko gruev | стара загора |

0.006027 .