Новини до 3 септември 2009 г. arrow Новини до 3 септември 2009 г. arrow Новини arrow Европейската верига за гуми и авто-сервизни центрове Премио отвори врати в Стара Загора

Европейската верига за гуми и авто-сервизни центрове Премио отвори врати в Стара Загора

събота, 18 юли 2009 / Прочетено 6213 пъти
Стара ЗагораПървият за България от серията авто-сервизни центрове отвори врати в Стара Загора. Веригата е създадена от световноизвестния производител на гуми Гудиър, а партньор в България е един от най-мощните дистрибуционни канали на гуми у нас – компанията Примекс. Международно веригата е развита в Германия, Чехия, Унгария, Казахстан, Полша, Румъния, Русия, Словакия, Швейцария, Турция и Узбекистан.

В течение на 13 години Премио се утвърждава като персонален консултант на шофьорите, когато имат нужда от гуми, джанти и цялостно сервизно обслужване.
Първият Премио авто-сервизен център в страната е разположен в Старозагорския квартал Железник на 1080 кв. м. разгърната застроена площ. Той е оборудван с машини за демонтаж, монтаж и баланс на гуми, стенд за регулиране на  преден мост. Проектът Премио се развива на принципа на франчайзинг, като мастърфранчайз партньор на Гудиър за България е Примекс – компания с развита дистрибуционна мрежа и силно местно ноу-хау в бизнеса с гуми.
До края на лятото ще бъдат открити Премио центрове в градовете Монтана и в Ямбол, и междувременно ще бъдат разгледани кандидатурите за членство в Премио във всички останали градове. Kонцепцията е насочена към по-големите областни градове.
Премио е успешен модел, защото в него се прилага доказано ноу-хау за високи стандарти на обслужване на клиентите. Премио партньорите са най-професионалните консултанти на клиентите, предлагащи персонална консултация по отношение на асортимент от гуми, аксесоари и услуги.
Веригата дава уникална възможност за развитие на работещи сервизи за гуми, на желаещите да развият свой бизнес и едновременно с това да бъдат част от просперираща световна компания. Затова основно изискване за Премио партньорите е да покрият всички изисквания за Премио стандарти. Един от най-важните стандарти е да бъдат променени вътрешният и външният облик на сервиза, така че да отговарят на критериите за мултинационална корпоративна идентичност и да се покрият високи стандарти при обслужването.
Изискване в Премио е сервизите да бъдат оборувани с професионална техника за демонтаж, монтаж и баланс и на гуми и гуми произведени по Run on Flat  Технология.
Франчайзингът на Премио предвижда множество обучения по отношение на всички фази на обслужване на клиента – както обучения за търговския екип, така и за сервизните специалисти. Знанията и прилагането на стандартите биват редовно проверявани (посредством техниката „Таен клиент”), за да бъде сигурно, че в Премио обслужването във всички центрове е винаги на високо ниво. Освен предаването на световно  ноу-хау чрез обученията, Премио партньорите получават конкурентни цени на закупуване на продуктите в магазините, както и възможността да внедрят софтурен пакет, специално разработен за цялостната дейност на Премио автосервиз. 
Премио предлага възможност на хора, които имат страст към автомобилите, хора с търговски нюх, които търсят интересен и развиващ се бизнес, с подкрепата на успешна и иновативна мрежа.
По повод откриването Овидиу Балан, Генерален директор Продажби за Румъния и България на Гудиър Дънлоп Тайърс, коментира: За нас е особено важно, че избрахме веригата Примекс за партньор и сме сигурни в капацитета им, както и в успеха на Премио в България, която е особено важен и нарастващ пазар за Гудиър.

premio

premio

Георги Крумов, собственик и управител на Примекс

premio

Георги Крумов, собственик и управител на Примекс: В Премио поддържаме европейски стандарти на обслужване на клиентите

- Защо решихте да представлявате Премио веригата?

- Премио веригата е новост за България и работи на принципа на прилагане на международно и местно ноу-хау и мултинационална корпоративна идентичност. В системата се поддържат европейски стандарти на обслужване на клиентите във всички обекти и това я прави работеща в много европейски страни.

- Защо точно сега, в тези трудни времена?
- Договорът за мастърфранчайз бе подписан през май 2008-ма година, но проектът реално стартира още в началото на годината.  За него характерно е това, че е дългосрочен и фактът, че се развива в условията на икономическа криза е предизвикателство, но също така факт е, че за успешното развитие е нужна по-добра консолидация и поддържане на още по-високи стандарти на обслужването.

- Защо първият магазин е в Стара Загора?
Стара Загора е район с голям икономически потенциал. Географското му разположение е подходящо, а и районът е със силно развит конкурентен пазар на гуми. Истинското предизивикателство и гаранция за потенциала за Премио идеята е налагането на Премио стандартите в конкурентна среда.
Освен това, функционирането на Премио се базира на поддържане на добри партньорски взаимоотношения. В лицето на Бека Ауто открихме стабилен и надежден партньор,  с готовност за покриване Премио стандартите.

- Какви са предимствата за потребителите и жителите на региона?
- Жителите на района ще получават качествено сервизно обслужване на гумите и добро следпродажбено обслужване. При всички случаи Премио стандартите на обслужване ще бъдат поддържани във времето. Инвестицията в региона и създаването на работни места също са от значение, особено на фона на трудното икономическо положение.


* * *
За Премио
Премио веригата е основана в Германия през 1996 година и е утвърдена като висококачествена франчайз верига за продажба на дребно. Към момента веригата е представена от  505 обекта в Европа в страните Германия, Чехия, Унгария, Казахстан, Полша, Румъния, Русия, Словакия, Швейцария, Турция и Узбекистан и продължава да се разширява със силна и ясна политика на експанзия. Успехът на Премио е базиран на предлагането на пълната гама продукти на Гудиър и високи стандарти при обслужване на клиентите. През годините на развитие Премио се утвърждава като персонален консултант на шофьорите, когато имат нужда от гуми, джанти и цялостно сервизно обслужване.

За Гудиър
Гудиър е един от най-големите производители на автомобилни гуми в света. Компанията има около 70 000 служители и произвежда изделията си в повече от 60 завода в 26 страни по целия свят. Иновациите на Гудиър създават стандарти в авто-индустрията в течение на повече от 100 години. Гудиър е пионер с иновационната технология за безопасност, известна като RunOnFlat, която позволява на водача да продължи своето пътуване дори и в случай на спукване на гума. Компанията е водещият производител в света на RunOnFlat гуми, които се използват при различни модели на BMW, от носителя на много награди Mini, от високоскоростните автомобили на Mercedes Benz,  от Opel и от други марки. Предстои оборудване с RunOnFlat гуми и на други марки, тъй като дизайнерите на компанията работят с различни производители на автомобили по повече от 150 RunOnFlat проекта. За повече информация относно Гудиър и нейните продукти, посетете www.goodyear.com.

За Примекс
Примекс е една от най-големите компании за внос и продажба на гуми в страната с изградени собствени центрове в градовете Шумен, Варна, Бургас, Добрич, Русе, Велико Търново и два центъра в град София, както и силно развита мрежа от дистрибутори. Компанията дистрибутира  пълната гама марки от групата на Гудиър Дънлоп Тайърс Къмпани  - Goodyear, Dunlop, Fulda, Sava, както и Pirelli, Matador, Roadstone Nexen. Развита е също дистрибуцията на гуми за индустриална и селскостопанска техника Michelin, Petlas,Taurus, Kleber и Trelleborg, което прави Примекс добър партньор на бизнесмени и предприемачи с дейност, която изисква интензивно транспортно обслужване. Възможност за това дава доброто оборудване на сервизните центрове на Примекс, които са снабдени с техника за монтаж и баланс на гуми от 5’’ до 52’’, както и регулиране на преден и заден мост на автомобили.
Прекият резултат от високите стандарти, които Примекс налага във вътрешното си управление, а оттук и в партньорските си отношения и в обслужването на клиентите, се изразява в две постижения на фирмата. Едното от тях е, че Примекс е единственият в страната оторизиран производител на гуми регенерат за товарни автомобили с материали и по технология Ellerbrock, Ringtread и NextТread, като линията за производство на студен регенерат в Примекс е разработена съвместно със специалисти Ellerbrock и отговаря на последните изисквания за регенерат. 
В средата на 2008-ма година Примекс прие правото да развива международната верига за гуми и автосервизни центрове Премио в България, основен дистрибуционен канал и собственост на Goodyear Dunlop Handel System. Стартирането на този значим за бранша проект бе отбелязано с официално откриване през юли 2009-та година на първия сервизен център Премио в Стара Загора.

premio

За повече информация:
Миглена Стайкова
Тел. (02) 987 81 30 ; Моб. 0888 222 840
e-mail: staykova@mbcomms.com 

 

 


Икономически портал на регион Стара Загора
 
< Предишен   Следващ >

Търговско-промишлена палата - Стара Загора   |  (c) 2000 - 2014,  www.chambersz.com - CCI - Stara Zagora / GNU GPL and GNU FDL  Поддържка: ilko gruev | стара загора |

0.004479 .