Новини до 3 септември 2009 г. arrow Новини до 3 септември 2009 г. arrow Новини arrow България не е застрашена от наказателна процедура заради боклука, твърди Меглена Кунева

България не е застрашена от наказателна процедура заради боклука, твърди Меглена Кунева

петък, 17 юли 2009 / Прочетено 1996 пъти
България не е заплашена от наказателна процедура във връзка с управлението на битовите отпадъци, заяви днес пред български журналисти комисар Меглена Кунева, която отговаря за защитата на европейските потребители. В Европейската комисия е решено службата на комисаря по околната среда Ставрос Димас да извърши преглед на състоянието по събирането на битовите отпадъци и на сметищата във всички страни от Европейския съюз. Прегледът ще започне тази есен и докато не приключи няма да се предприемат каквито и да е мерки. България трябва да изгради до края на другата година 55 регионални депа за събиране на битовите отпадъци, съобщи econ.bg.
До момента са изградени такива 30 депа като това е станало със средства от 397 милиона евро, отпуснати по линия на предприсъединителната програма ИСПА. Парите за оставащите депа ще бъдат получени по линия на оперативната програма Околна среда.
Очаква се тази есен Европейската комисия да одобри оценката за съответствие по програмата, след което ще могат да се ползват отпуснатите за изпълнението й около 1,8 милиарда евро. България не закъснява с получаването на оценките за съответствие по различните оперативни програми. От над 400 такива програми за всички страни в Европейския съюз,  досега са одобрени не повече от 200, заявиха източници от Европейската комисия, цитирани от Дарик радио и БГНЕС.

Икономически портал на регион Стара Загора
 
< Предишен   Следващ >

Търговско-промишлена палата - Стара Загора   |  (c) 2000 - 2014,  www.chambersz.com - CCI - Stara Zagora / GNU GPL and GNU FDL  Поддържка: ilko gruev | стара загора |

0.008220 .