Новини до 3 септември 2009 г. arrow Новини до 3 септември 2009 г. arrow Екология на Стара Загора arrow Мобилна автоматична измервателна станция ще следи за въздуха на полигона Змейово

Мобилна автоматична измервателна станция ще следи за въздуха на полигона Змейово

вторник, 27 март 2007 / Прочетено 4498 пъти
Мобилна автоматична измервателна станция за качеството на въздуха ще заработи на полигона “Змейово” в началото на месец май. Това съобщи министърът на отбраната Веселин Близнаков, който присъства на официалната церемония по разформироването на втори лекопехотен взвод, участвал в мисията на Европейския съюз в Босна и Херцеговина – “Алтеа”, съобщи агенция Фокус.
Измервателната станция е осигурена от Министерството на отбраната и е на стойност 820 000 лева. Тя а закупена след обявяването на обществена поръчка. В момента апаратура на шведската фирма “Опсис” се монтира на мобилна платформа. Обучава се и екипът, който ще работи в новата станция.
Втори лекопехотен взвод бе официално разформирован на церемония в поделението на 38-ми пехотен батальон в Стара Загора. Взводът е бил съставен от 29 военнослужещи, които са изпълнявали задачи в района на Баня Лука в Босна и Херцеговина. Седем от нашите рейнджъри бяха наградени за професионално изпълнените задължения.
Към момента България участва в мисията на ЕС в Босна и Херцеговина с една охранителна рота, която е базирана в Сараево.
Икономически портал на регион Стара Загора
 
< Предишен   Следващ >

Търговско-промишлена палата - Стара Загора   |  (c) 2000 - 2014,  www.chambersz.com - CCI - Stara Zagora / GNU GPL and GNU FDL  Поддържка: ilko gruev | стара загора |

0.005619 .