Новини до 3 септември 2009 г. arrow Новини до 3 септември 2009 г. arrow Новини arrow Голям е интересът към изграждането на тунел под връх Шипка

Голям е интересът към изграждането на тунел под връх Шипка

петък, 17 юли 2009 / Прочетено 1884 пъти
Над 30 фирми депозираха в Национална агенция Пътна инфраструктура заявления за инвеститорски интерес към строителство и експлоатация на проект Тунел Шипка. В писмата си потенциалните инвеститори са приложили общо представяне, както и описание на опита си в тунелното строителство и използваните за целта технологии и техника. 

Заявленията не включват финансови аспекти на проекта, не се оценяват и не ангажират, както заявителите, така и НАПИ, с евентуално бъдещо решение, участие в концесионна процедура.
С инициативата за заявяване на интерес агенцията създава международна публичност на проекта, което би увеличило шансовете за успешна концесионна процедура. Инициативата представлява маркетингово проучване, което има за цел да определи обхвата на пазара за проект от такъв мащаб, информира profit.bg. Броят на чуждестранните фирми значително надвишава броя на българските, което се компенсира от заявленията на сдружения, обявили българските си партньори.
Към края на септември-началото на октомври фирмите, заявили интерес, ще бъдат поканени на информационна среща, на която ще бъдат запознати детайлно с проекта и ще бъде организирано посещение на място.

 


Икономически портал на регион Стара Загора
 
< Предишен   Следващ >

Търговско-промишлена палата - Стара Загора   |  (c) 2000 - 2014,  www.chambersz.com - CCI - Stara Zagora / GNU GPL and GNU FDL  Поддържка: ilko gruev | стара загора |

0.003086 .