Новини до 3 септември 2009 г. arrow Новини до 3 септември 2009 г. arrow Новини arrow Заради МОСВ минералната вода на Старозагорските бани е кът

Заради МОСВ минералната вода на Старозагорските бани е кът

сряда, 15 юли 2009 / Прочетено 2212 пъти
Повече от година и половина три от четирите сондажа за минерална вода на Старозагорските бани са затворени и не работят. Те бяха спрeни на 17 декември 2007-ма заради съдържание на микроорганизми над допустимите норми. През първите месеци след това беше съставена комисия, която да установи причините, но работата й удари на камък.

Така в момента работи само сондаж No 6 и никой не може да каже кога ще бъдат пуснати останалите.
На врече на вчерашния брифинг в РИОКОЗ стана ясно, че инициативата за решаването на проблема е поета от Министерството на околната среда и водите. Предвидена била съвместна среща с инспекцията, Община Стара Загора и Басейнова дирекция, Пловдив, но дата така и не била насрочена, пише вестник Старозагорски новини. Разговорите около несъстоялата се среща, на която трябва да се обсъдят мерките за саниране на сондажите, са се водили преди два-три месеца. Явно сега предстои нов цикъл на преговори с новото ръководство на МОСВ, което пък на практика означава, че и през това лято минералната вода ще бъде кът.
Поради липса на средства, а вероятно и на достатъчно количество вода, откритият басейн на Старозагорските бани не работи. Поради недостиг на пари още една къпалня не е отворила врати през този година. Това е комплекс "Русалка" в Раднево. 30 са функциониращите в момента плувни басейни в областта, а проверките на РИОКОЗ за качеството на водата са 61. Освен това всички собственици периодично носят проби за микробиологичен и химически анализ в здравната инспекция. До този момент не са установени отклонения.

 


Икономически портал на регион Стара Загора
 
< Предишен   Следващ >

Търговско-промишлена палата - Стара Загора   |  (c) 2000 - 2014,  www.chambersz.com - CCI - Stara Zagora / GNU GPL and GNU FDL  Поддържка: ilko gruev | стара загора |

0.005511 .