Новини до 3 септември 2009 г. arrow Новини до 3 септември 2009 г. arrow Новини arrow Български евродепутати от ЕНП с места във важните комисии на ЕП

Български евродепутати от ЕНП с места във важните комисии на ЕП

сряда, 15 юли 2009 / Прочетено 1822 пъти
Български евродепутати от Европейската народна партия заеха места в едни от най-важните комисии в Европейския парламент. Според депутата от ГЕРБ Румяна Желева това е голям успех за България, защото страната така ще може да покрива най-важните области. Мария Неделчева ще бъде пълноправен член в комисията по земеделие, Илияна Иванова - на комисията за вътрешния пазар, Владимир Уручев - на комисията по индустрия, Емил Стоянов - на комисията по култура.
Румяна Желева е член на комисията по външна политика, Надежда Михайлова ще бъде член на комисията по бюджет, уточнява Дарик радио, цитирано Insurance.bg.
Според Румяна Желева е важно от самото начало българските евродепутати да работят интензивно, за да покажат, че страната може повече. Искам да помогна България да се утвърди като положителен пример за държавите, на които предстои да кандидатстват или да се състезават за изпълнение на критериите за европейско членство, каза още Желева.
Евродепутатът от Прогресивния алианс на социалистите и демократите и от БСП Ивайло Калфин, който участва в комисията по бюджет и в комисията по бюджетен контрол, каза, че те имат пряко отношение към отпусканите на България фондове. Комисията по бюджета е тази, която приема всички решения, свързани с разходите на ЕС, по отделните фондове, по отделните програми. Комисията по бюджетен контрол контролира как се изразходват разходите.
Желева и Калфин са в Страсбург, където продължава работата на новоизбрания Европейски парламент. Шведското председателство на съюза представи приоритетите си - борба с климатичните промени, бързо излизане от кризата и приемане на Лисабонския договор.
Икономически портал на регион Стара Загора
 
< Предишен   Следващ >

Търговско-промишлена палата - Стара Загора   |  (c) 2000 - 2014,  www.chambersz.com - CCI - Stara Zagora / GNU GPL and GNU FDL  Поддържка: ilko gruev | стара загора |

0.004877 .