Новини до 3 септември 2009 г. arrow Новини до 3 септември 2009 г. arrow Новини arrow Софтуер проследява откраднати лаптопи и изтрива данни от разстояние

Софтуер проследява откраднати лаптопи и изтрива данни от разстояние

сряда, 15 юли 2009 / Прочетено 2127 пъти
HP представи новата си услуга за борба с компрометирането на данни и кражбата на самоличност при кражбата на компютри. Услугата Tracking and Recovery използва предварително инсталиран софтуер, който предлага защита на данни, възвръщане на откраднати компютри и управление на ИТ активи.

Услугата позволява на ИТ специалистите да проследят и си върнат откраднати преносими компютри, да изтрият данни, за да защитят конфиденциална информация, да засекат неавторизиран софтуер или липсващ хардуер и да гарантират спазването на регулаторните изисквания, съобщи Insurance.bg.

Проследяване и връщане на откраднати преносими компютри
Услугата Tracking and Recovery е създадена за потребители на преносими компютри и може да бъде управлявана централизирано от ИТ отделите. За да използват услугата, потребителите регистрират преносимите си компютри, за да активират предварително инсталирания софтуер и своя акаунт. При свързването си с интернет компютърът изпраща информация за местоположението си до център за мониторинг, на базата на която устройството може да бъде проследено.
В случай, че компютърът бъде откраднат, потребителят влиза в потребителския център, за да докладва за кражбата и да попълни формуляр с повече подробности.
Отдалечено изтриване на чувствителни и конфиденциални данни
Функцията за отдалечено изтриване на информация Data Delete позволява на потребителите да изтрият поверителни данни от откраднатия компютър от разстояние, когато компютърът бъде засечен от центъра за мониторинг.

Управление на ИТ активи
Услугата позволява на ИТ администраторите да управляват централизирано хардуерните активи на компанията. Информация за потребителите, хардуера и софтуера може да се събира с помощта на предварително инсталиран софтуер, който позволява на ИТ администраторите да следят движението на компютъра, извиканите процеси, изтичането на информация и спазването на софтуерните лицензи. Също така услугата помага на потребителите да гарантират спазването на регулаторната рамка чрез отчетен лог за изтритите файлове след Data Delete.
Услугата Tracking and Recovery се предлага срещу годишен абонамент от 36 евро към самата компания и към програмата HP Preferred Partners.
Услугата се предлага в Дания, Финландия, Франция, Германия, Норвегия, ЮАР, Швеция и Великобритания. От 1 май 2009 г. се предлага и в Холандия, Албания, Босна и Херцеговина, Македония, Сърбия, Черна гора, България, Хърватия и Румъния.


Икономически портал на регион Стара Загора
 
< Предишен   Следващ >

Търговско-промишлена палата - Стара Загора   |  (c) 2000 - 2014,  www.chambersz.com - CCI - Stara Zagora / GNU GPL and GNU FDL  Поддържка: ilko gruev | стара загора |

0.004801 .