Новини до 3 септември 2009 г. arrow Новини до 3 септември 2009 г. arrow Новини arrow 171 фирми в Старозагорско дължат 5,5 млн. лв.

171 фирми в Старозагорско дължат 5,5 млн. лв.

вторник, 14 юли 2009 / Прочетено 1928 пъти
Публичните изпълнители на НАП Стара Загора са изпратили 171 покани към юридически лица натрупали задължения за 5 494 000 лева. Сумите са от деклариран, но невнесен в срок корпоративен данък над 5000 лева за 2008 г. В случай, че длъжниците не се отзоват и не платят доброволно задълженията си в седемдневен срок от получаването на поканата, служителите на НАП налагат обезпечителни мерки. Срещу некоректните клиенти се образува изпълнително дело, налагат се запори на банкови сметки, на движими вещи или недвижими имоти, запори на фирмени дялове, включване в публичния бюлетин на НАП и предаване на Агенцията за държавни вземания, съобщиха от пресцентъра на ТД на НАП - Стара Загора.
Част от уведомените фирми вече са представили обезпечения, други директно са погасили дължимите суми, не липсват и такива, на чиито управители и собственици публичните изпълнители ще отнемат задграничните паспорти и ще уведомят прокуратурата.
Съветваме работодателите натрупали задължения към Хазната да не отбягват срещите с НАП, и да се възползват от възможностите за погасяване на задълженията си след консултация с публичните изпълнители.
Икономически портал на регион Стара Загора
 
< Предишен   Следващ >

Търговско-промишлена палата - Стара Загора   |  (c) 2000 - 2014,  www.chambersz.com - CCI - Stara Zagora / GNU GPL and GNU FDL  Поддържка: ilko gruev | стара загора |

0.004829 .