Новини до 3 септември 2009 г. arrow Новини до 3 септември 2009 г. arrow Новини arrow Старозагорец предлага извънредни отчети и избори в БСП

Старозагорец предлага извънредни отчети и избори в БСП

вторник, 14 юли 2009 / Прочетено 1800 пъти
Областният лидер на БСП Трифон Митев вчера е депозирал в деловодството на Националния съвет (НС) на БСП предложение за извънредни отчети и избори от основните партийни организации до конгреса. "Идеята е да стане разговор в цялата партия за загубите от изборите, за участието в управлението, за политически, организационни и кадрови решения, без да се анатемосваме.

По процедурите на Устава да бъдат подменени и ръководството, и задачите", коментира пред "Старозагорски новини" Митев.
Бившият депутат от Старозагорски избирателен район конкретизира, че под подмяна на ръководство има предвид смяна на ръководствата на всички нива - от основните партийни организации до Националния съвет и председателя на БСП. "Онова, което организациите смятат, че трябва да бъде кадрово подменено, да се подменя. Които смятат, че трябва да останат, защото не всички са за смяна, да си останат, да работят и да си правят изводи от управлението ни досега,  от участието ни в изборите", каза още Трифон Митев, цитиран от  вестник Старозагорски новини.
На въпрос на медията ни, дали подкрепя идеята за извънреден конгрес на БСП, бившият депутат отговори: "Подкрепям идеята, но аз предлагам да започнем с извънредни отчети и избори, с нови делегати за общинските конференции и нови делегати на конгреса, който да приключи в средата на октомври."
Причината за исканите мерки са разгромяващите резултати в национален мащаб на "Коалиция за България" в отминалите избори за национален парламент.

 


Икономически портал на регион Стара Загора
 
< Предишен   Следващ >

Търговско-промишлена палата - Стара Загора   |  (c) 2000 - 2014,  www.chambersz.com - CCI - Stara Zagora / GNU GPL and GNU FDL  Поддържка: ilko gruev | стара загора |

0.005012 .