Новини до 3 септември 2009 г. arrow Новини до 3 септември 2009 г. arrow Новини arrow Възобновиха старо дело срещу длъжностни лица от Мини Марица-изток

Възобновиха старо дело срещу длъжностни лица от Мини Марица-изток

вторник, 14 юли 2009 / Прочетено 1985 пъти
Делото от 2007 г. срещу длъжностни лица от Мини Марица-изток е възобновено и е възложено на следовател от отдел Следствен при Окръжна прокуратура за разследване", съобщи окръжният прокурор Константин Тачев. Според източници на медията ни, делото е образувано за нарязването на 300 км релси без документи за брак, които са били продадени за скрап.

В годините назад то е било спряно поради отсъствие на свидетели. "Сега основанията за спиране са отпаднали и делото е възобновено", уточни окръжният прокурор. Според него, ако разследването докаже, че има извършено престъпление, ще бъде повдигнато обвинение срещу конкретни длъжностни лица.
Окръжна прокуратура е образувала и проверка срещу сигналите, изнесени от ПП ГЕРБ - Стара Загора, по време на брифинг от 2 юли т.г. Тогава предизборният щаб на политическата партия обяви, че разполага с документи, според които въгледобивното дружество е било ощетено с над 2 млн. лв. от сключени търговски договори. Според Велизар Балабанов, шеф на предизборния щаб, в тези договори имало завишаване на цените между 20 и 50%. На ПП ГЕРБ - Стара Загора, са разкритията за доставката на офис-оборудване на техническия секретар на изп.директор на стойност 165 180 лв., между които са и станалите вече медийно известни 7 посетителски стола, всеки на стойност 2914.18 лв.; за ремонта на тоалетната в рудник "Трояново 1" на стойност 53 994 лв.; за ремонта на жилищен блок в село Ковачево на стойност 578 400 лв. и др. Вчера от ПП ГЕРБ съобщиха, че тези сигнали са изпратени и в ДАНС, пише вестник Старозагорски новини.
"Във връзка с уволнението на двамата изпълнителни директори Иван Марков и Гочо Христов чакаме и одитния доклад от Българския енергиен холдинг, за да започнем проверка. Някои от материалите за неизгодните сделки ще бъдат изпратени по компетентност в съответната Районна прокуратура", каза още окръжният прокурор Константин Тачев.

 


Икономически портал на регион Стара Загора
 
< Предишен   Следващ >

Търговско-промишлена палата - Стара Загора   |  (c) 2000 - 2014,  www.chambersz.com - CCI - Stara Zagora / GNU GPL and GNU FDL  Поддържка: ilko gruev | стара загора |

0.004789 .