Новини до 3 септември 2009 г. arrow Новини до 3 септември 2009 г. arrow Новини arrow Меглена Кунева остава еврокомисар по защита на потребителите

Меглена Кунева остава еврокомисар по защита на потребителите

петък, 10 юли 2009 / Прочетено 2175 пъти
Меглена Кунева ще продължи да бъде еврокомисар по защита на потребителите. На пресконференция Меглена Кунева заяви: Решението е над всякакви амбиции и личен дневен ред. Европейската комисия ще направи всичко възможно, за да подкрепи Бойко Борисов и правителството му, каза още тя.  Меглена Кунева е разговаряла тази седмица с Бойко Борисов. Тя е разговаряла и с председателя на ЕК Жозе Барозу за предизвикателствата, които стоят пред нас. Барозу е демонстрирал, че иска да види силна държава в ЕС.
Нека да не обвиняваме ЕК за лоша комуникация, предаде Агенция Фокус. Нека да работим заедно с европейката комисия, за да може тази комуникация да се случва. Очакват ни трудни месеци и в Европа, и в България. Най-важните решения в България са свързани с икономическата криза, посочи еврокомисарят.
Кунева каза, че се нуждаем от помощта на Европа, от европейските фондове. Тя посочи, че ЕС винаги е помагал на България.
Меглена Кунева поздрави Бойко Борисов за победата на изборите и посочи, че хората са му дали ясен мандат да работи за България.
България има нужда от стабилност, от стабилно правителство, което да взема трудни решения. Има трудни решения, които ще се вземат и в България и в ЕС, заяви тя. След като се даде този мандат ние трябва у нас да сложим настрани партийните различия, смята Кунева.
ЕК никога не е пропускала да покаже солидарност към нашата страна, да бъде търпелива и да подкрепя всяко усилие на страната ни, каза още тя. По думите й – в следващите месеци ще имаме още по-голяма нужда от това.
По думите й – вероятно ще имаме нужда да поискаме помощ за платежния си баланс и ако отново има газова криза в резултат на отношенията Украйна- Русия.
Икономически портал на регион Стара Загора
 
< Предишен   Следващ >

Търговско-промишлена палата - Стара Загора   |  (c) 2000 - 2014,  www.chambersz.com - CCI - Stara Zagora / GNU GPL and GNU FDL  Поддържка: ilko gruev | стара загора |

0.005672 .