Новини до 3 септември 2009 г. arrow Новини до 3 септември 2009 г. arrow Новини arrow Кабинетът назначи Димитър Димитров за шеф на Агенцията за българите в чужбина

Кабинетът назначи Димитър Димитров за шеф на Агенцията за българите в чужбина

петък, 10 юли 2009 / Прочетено 2319 пъти
Старозагорецът Димитър Димитров, който през последните четири години бе зам.-министър на труда и социалната политика от квотата на БСП, вчера бе определен от кабинета за председател на Държавната агенция за българите в чужбина. Информацията разпространи правителствената информационна служба след редовното заседание на правителството.

Ще припомним, че Димитър Димитров е роден през 1951 год. През 1977 год. завършва Висш инженерно-строителен институт, а през 1987-1989 г. следва политология в Академията за обществени науки в Москва. Работил е като технически ръководител, проектант-конструктор в КИПП "Гражданстройпроект". От 1983 год. Димитър Димитров е заместник-кмет по строителството в община Стара Загора, а през 1989 год. е и заместник-кмет, отговарящ по социалните въпроси. От 1994 до 2005 год. е народен представител в 37-мото, 38-мото и 39-ото Народно събрание, член на Комисията по труда и социалната политика и на Комисията по местно самоуправление и регионално развитие.
От септември 2005 год. Димитър Димитров е зам.-министър на труда и социалната политика от квотата на БСП.
Назначението на Димитров от кабинета идва само ден след като лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, бъдещ премиер, призова отиващото си правителство да спре с всички назначения в последния момент. "Ако те го направят, ние после ще ги махнем", предупреди в сряда Борисов.
Вчера обаче кабинетът на Станишев освен Димитров, назначи и четирима нови посланици, пише вестник Старозагорски новини.
Държавната агенция за българите в чужбина бе създадена с постановление на Министерския съвет от 1 октомври 1992 год. като координиращ орган на правителството за осъществяване на държавната политика спрямо българите и българските общности по света. В началото на 2008 год. за кратко за временно изпълняващ длъжността председател на Агенцията бе назначен и бившият старозагорски кмет д-р Евгений Желев, впоследствие назначен за министър на здравеопазването.

 


Икономически портал на регион Стара Загора
 
< Предишен   Следващ >

Търговско-промишлена палата - Стара Загора   |  (c) 2000 - 2014,  www.chambersz.com - CCI - Stara Zagora / GNU GPL and GNU FDL  Поддържка: ilko gruev | стара загора |

0.006114 .