Новини до 3 септември 2009 г. arrow Новини до 3 септември 2009 г. arrow Новини arrow Очаква се напълно нов браузър от Microsoft

Очаква се напълно нов браузър от Microsoft

четвъртък, 09 юли 2009 / Прочетено 1967 пъти
През август се очаква да излезе бета версия на браузъра Gazelle от Microsoft. Софтуерната компания планира да представи новия си продукт по време на международния симпозиум Usenix Security Symposium в Монреал, съобщи CyberSecurity. Gazelle ще има нова архитектура и принципи на работа, според източници от Microsoft Research. Потребителите ще получат възможности, които липсват в сегашните браузъри, пише technews.bg.
Напълно нова ще бъде и системата за сигурност на Gazelle. Браузърът ще работи по коренно различен начин и с операционната система, предаде actualno.com.
Gazelle не е по-нататъшно развитие на линията Internet Explorer, а съвършено нов продукт. Нито един измежду актуалните сега браузъри Intenet Explorer 8, Mozilla Firefox 3 или Opera 9 не притежава всеобхватна система за защита на получаваното съдържание, посочват от Microsoft.
Част от функциите за сигурност сега се изпълняват от операционната система и така защитата от уеб заплахи излиза извън рамките на браузъра. Gazelle ще бъде напълно самостоятелен в обезпечаване на сигурността.
Новият браузър ще идентифицира типа на трафика чрез собствени механизми и ще може да блокира всяко вредоносно съдържание още на входа на системата.
Напълно е възможно да направим пълноценен браузър-операционна система, която ще има значително по-сериозна система за сигурност и обратна съвместимост с всички останали браузъри, коментират от Microsoft.
Към момента Gazelle е на ниво прототип. Макар и да показва 19 от 20-те топ сайта Alexa, браузърът се нуждае от още много работа, докато достигне желаното ниво. Засега Gazelle работи по-бавно от Internet Explorer при отваряне на нов уеб сайт, според CNET News.
Microsoft дава ясно да се разбере, че Gazelle няма да замести незабавно Internet Explorer, който е най-популярният браузър в света, но постепенно губи дял за сметка на конкуренти като Mozilla Firefox и Apple Safari.
Популярността на Internet Explorer е намаляла със 17% за половин година сред американските потребители, сочат най-нови данни на StatCounter. В световен мащаб делът на IE е паднал от 65,4% до 59,5% за последните 6 месеца.
Икономически портал на регион Стара Загора
 
< Предишен   Следващ >

Търговско-промишлена палата - Стара Загора   |  (c) 2000 - 2014,  www.chambersz.com - CCI - Stara Zagora / GNU GPL and GNU FDL  Поддържка: ilko gruev | стара загора |

0.004928 .