Новини до 3 септември 2009 г. arrow Новини до 3 септември 2009 г. arrow Съобщения и реклама arrow Астика черпи почитатели на марката в цяла България

Астика черпи почитатели на марката в цяла България

сряда, 28 февруари 2007 / Прочетено 5759 пъти
Марката Астика, част от “Каменица” АД, ще изненада почитателите на пивото, като организира специални дегустации на бирата в магазини в цялата страна. Astika Fine Quality Lager замени на пазара Астика Светло в края на 2006 г., когато Каменица АД взе решение да възроди марката, като разшири нейната дистрибуция на национално ниво и предложи на ценителите една нова висококачествена бира с изцяло обновена опаковка.
Акцията обхваща 36 града, или общо над 400 магазина в цялата страна. Всички фенове на бирата ще имат възможност да се насладят на висококачествената напитка, докато пазаруват в магазините. Освен да опитат новия вкус на Астика, клиентите ще могат да се възползват от специалната промоция на Astika Fine Quality Lager, която ще се провежда по време на дегустациите. Всеки, закупил две бутилки от двулитровата опаковка на марката, ще получи като подарък бутилка от един литър от пивото с лек меден привкус и приятна тръпчивост.
“За нас е важно потребителите да разберат, че новата Астика представлява една нова, висококачествена бира, разработена в съответствие със съвременните тенденции в пивопроизводството и задоволяваща изискванията на ценителите на добрата бира в средния ценови сегмент”, каза Йохан Де Смет-Ван Дам, генерален директор на Каменица АД.
Каменица
Промоционалната кампания стартира през февруари и ще продължи до средата на месец март. Клиентите на магазините в страната ще бъдат информирани предварително с помощта на рекламните материали, които ще бъдат разпространявани в обектите няколко дни преди да се състоят самите дегустации. В Стара Загора акцията ще се проведе на 2 и 3 март и ще обхване общо 11 магазина в града.

Допълнителна информация:
Astika Fine Quality Lager е светла бира със златист оттенък, дълготрайна бяла пяна и вкус, съчетал в себе си леко меден привкус и мека тръпчивост. Благодарение на внимателния подбор на суровините и старанието на технолозите, Астика се произвежда от най-чистите вода, хмел и ечемик по най-добрите стандарти и с най-добрите производствени технологии.
По повод възраждането на марката на българския пазар, в началото на януари т.г. “Каменица” АД подари първите 100 бутилки от лимитираната серия на Астика на свои партньори и представители на бизнеса и дипломатическите среди, както и на някои от най-влиятелните бизнес организации в страната. Бутилка от специалната партида беше изпратена и на Бирената партия в България, както и на редица представители на българския шоу-бизнес. Още 4900 бутилки от лимитираната серия на Астика бяха подарени на партньори на компанията от търговската мрежа.

История на марката:
През 1967 година е построена хасковската фабрика за бутилиране на пиво като поделение на Пловдивската пивоварна „Каменица”. Първото собствено пиво в хасковския завод е прозведено през 1976 година. По-късно, през 1980 г., на пазара се появява Астика Лукс, която бързо се превръща в любима марка на ценителите на пивото в България. За трайния й успех допринася и наложилият се слоган от най-успешния период в миналото на марката - ”Астика – на една ръка разстояние”.
През 1995 г. пивоварната в Хасково става част от белгийската компания Интербрю, понастоящем ИнБев - пивовар номер едно в света по обем продажби.

За повече информация:
Милица Крайнова и Рая Синева
Euro RSCG Sofia
Т: 400 94 30, 400 94 34
М: 0889 55 65 00, 0898 59 76 90
E-mail: militza.krainova@eurorscg.bg, raya.sineva@eurorscg.bgИкономически портал на регион Стара Загора
 
< Предишен   Следващ >

Търговско-промишлена палата - Стара Загора   |  (c) 2000 - 2014,  www.chambersz.com - CCI - Stara Zagora / GNU GPL and GNU FDL  Поддържка: ilko gruev | стара загора |

0.005597 .