Новини до 3 септември 2009 г. arrow Новини до 3 септември 2009 г. arrow Екология на Стара Загора arrow За един месец на полигона Змейово са извършени 14 проверки

За един месец на полигона Змейово са извършени 14 проверки

вторник, 01 август 2006 / Прочетено 4091 пъти
За първия месец от началото на гражданския контрол са извършени 14 посещения на военния полигон “Змейово”, от които 11 са приключили с подписването на констативен протокол. Това съобщиха от “Гражданско обединение” – Стара Загора.

В проверките са участвали 43-ма доброволци от регистрираните в първия списък 75. При всички посещения е констатирана спокойна екологична обстановка. От сдружението съобщиха още, че са извършвани и внезапни проверки през нощта, извън работно време и в почивни дни, пише агенция Фокус.
Успоредно с посещенията на полигона, съвместно с представители на РИОСВ, РИОКОЗ и общинската администрация са извършени и девет проверки на потенциални замърсители на атмосферата на територията на община Стара Загора. От подписаните протоколи е видно, че проверените предприятия не са източник на замърсяване на атмосферния въздух. Предвидено е да продължат проверките и на предприятия, намиращи се на територията на съседни общини, както и в енергийния комплекс “Марица-изток”.
“Гражданско обединение – Стара Загора” ще потърси контакт с фирмите, сключили договори с полигона за извършване на дейност през 2005 и 2006 г.
Кметът на Стара Загора д-р Евгений Желев, който е председател на Гражданското обединение, заяви, че извоюваният граждански контрол е урок по демокрация, по думите му елиминирана е възможността на партиите да правят политика от екологични проблеми.


Икономически портал на регион Стара Загора
 
< Предишен   Следващ >

Търговско-промишлена палата - Стара Загора   |  (c) 2000 - 2014,  www.chambersz.com - CCI - Stara Zagora / GNU GPL and GNU FDL  Поддържка: ilko gruev | стара загора |

0.005155 .