Milka Alpine Tour 2008 в Стара Загора

понеделник, 15 септември 2008 / Прочетено 6751 пъти
Пътуващата експозиция Milka Alpine Tour 2008 гостува в Стара Загора на 13 септември като част от своята голяма обиколка в България. В периода 4-14 септември 7 от най-големите български градове бяха домакини на уникална алпийска атмосфера и шоколадови Milka удоволствия.

На обща площ от 600 кв. м. всички гости имаха възможността да опитат нежния шоколад Милка от добре познатите ни герои мармот и мечка и да почувстват със своите сетива истинския алпийски въздух, наситен с аромата на борови клонки, медени пити, билки и треви.
Красиви алпийски пейзажи, шоколадова фабрика на Milka и демонстрация на начините за приготвяне на шоколада с чисто алпийско мляко създават емоционално усещане за посещение на Алпите. Множество семейни и детски кътове за забавления като стена за катерене с алпийска панорама, където всеки може да се опита да покори върха на Milka, детски надуваем замък, шоколадов фонтан, състезания с колички, дървени ски, скачане с чували са част от атракциите за гражданите и техните семейства. Сувенирен магазин на Milka със забавни фен артикули, детско камионче на Milka и плюшена Milka крава, и фото студио запазват живи емоциите от Алпийския свят.
След София, Велико Търново, Русе, Варна, Бургас и Стара Загора, под мотото „Алпийският свят на Milka идва в твоя град”, пътуващата експозиция със своя голям лилав камион ще докара света на Алпите и в Пловдив /14 септември, площада при х-л „Тримонциум”/. Много шоколадови изненади, награди и подаръци очакваха всички граждани, а голямата награда бе едно истинско пътешествие до света на Алпите за цялото семейство.
Milka Alpine Tour 2008 е глобален проект на световната марка. Първото европейско турне на Milka тази година започна от Естония през февруари месец и ще завърши в края на годината в Австрия. Експозицията посещава над 100 големи европейски града от 14 държави в цяла Европа.

Стара Загора

Стара Загора

Стара Загора


Информация за Milka
Milka е водеща марка шоколад, позната най-вече с традиционните си опаковки, шоколадови бонбони, вафли, сезонни продукти и други видове наслади от млечен шоколад.

През далечната 1901 г. в Швейцария, Филип Сушард представя алпийския млечен шоколад в лилава опаковка, наречен Suchard Milka. Името на марката е създадено да идентифицира продукта като комбинация от двете ключови съставки мляко и какао (Milch + Kakao) = Milka.
Като знак за това, че в шоколадовите продукти на Milka се използва мляко с алпийско качество, Сушард решава да използва за лилавите опаковки рисунка на крава, пасяща на алпийска ливада. Алпите и лилавата крава стават незаменима част от света на Milka, като заедно с мотото “Най-нежното удоволствие от създаването на шоколада до днес” се превръщат в запазени рекламни символи на марката.
Днес Milka е една от най-големите марки за шоколад в цял свят. Преди шест години, през 2002г., търговската марка навлиза и в България, като увеличава своите почитатели с всяка изминала година.

Хронологични факти за Milka
 • 1825 г.
  Филип Сушард открива първата фабрика за шоколадови изделия в Швейцария
 • 1901 г.
  Марката Milka е патентована в Берлин
 • 1922 г.
  Белият цвят е използван в цветното лого на Милка за по-добра асоциация с алпийското мляко  
 • 1972 г.
  Популярната лилава крава се прeвръща в запазен символ на Милка
 • 2001 г.
  Milka празнува своята 100-годишнина.
 • Рекорди на Milka в Гинес
 • 1996 г.
  Създадена е най-голямата снежна крава в света: 17 метра дълга, 9.20 метра висока и с тегло над 900 тона.
 • 1998 г.
  Произведен е най-големият шоколад Milka в света и е представен на XV международен фестивал на шоколада в Блуденц, Австрия (4.80 метра дълъг, 2.25 метра широк).
 • 1999 г.
  Milka създава най-голямата шоколадова статуя с височина 6м. на най-големия австрийски скиор Херман Майер
 • 2000 г.
  Австрийските суперзвезди скиорите Херман Майер и Мартин Шмит получават най-голямата шоколадова световна купа по ски алпийски дисциплини, висока 4 метра и направена от шоколад Milka.
 • 2007 г.
  Изработена е най-голямата крава в света с размери 15м. височина, 22 м. дължина и 9 м. Широчина
Любопитни „лилави” Milka факти
•    40% от децата в Германия, помолени да нарисуват крава, оцветяват животното в лилавия цвят на Milka
•    Всяка година Milka продава 400 милиона шоколади по света
•    В изследване, проведено в Австрия, всеки трети асоциира спонтанно лилавия цвят с шоколад

 

 

Допълнителна информация за шоколада


Фунцкии на шоколада
Шоколадът поражда добро настроение и разгражда стреса благодарение на ендорфините (невропептидите), които съществуват в човешкото тяло и се свързват с центъра на удоволствието в мозъка. Така се създава усещане за отпускане, добро настроение, повишава се работоспособността и дори се облекчава болката. Успокояващото си действие шоколадът дължи на специалната субстанция серотонин. Доказано е, че серотонинът има директно влияние върху централната нервна система, спомага за намаляването на стреса и повишава способността ни за концентрация. При консумацията на шоколад се подпомага и кръвооросяването.

Съдържание на шоколада
Какаовият прах, от който се изработва шоколад е богат на витамини от група “В” - популярните В1 и В2, В6 и В12, регулиращи енергийната обмяна. Според специалистите, при умерена консумация на шоколад, съдържащите се в какаовите зърна минерали /калции, калий, магнезий/ и витамини намаляват риска от сърдечно-съдови заболявания, рак и дори диабет. В какаовите зърна се съдържа значително количество антиоксиданти, които намаляват нивото на лошия холестерол, което позволява определен тип шоколади да се включват и в диетите. Какаовата маса съдържа средно около 53% мазнини, които се съдържат във всяко какаово изделие. Мазнините или мастните киселини, т.нар.  липиди, по принцип не са вредни за здравето. Те са концентрирани източници на енергия, които спомагат за гладкото протичане на различни процеси по обмяната на веществата.

Как се създава шоколадът Milka

За шоколада Milka една от най-важните съставки е алпийското мляко, което идва от кравата, живееща и хранеща се по богатите, зелени алпийски пасища. Освен млякото, което прави Milka толкова нежен шоколад, най-често се използват и следните съставки: какаови зърна, лешници и плодове.

Тайната производствена схема в няколко стъпки
1. Извършва се селекция на най-добрите какаови зърна, чрез бране на специалните какаови дървета два пъти годишно – през юни и октомври.
2. Предварителна обработка на зърната – т.нар. ферментация, за която се изисква изключително майсторство, докато се достигне до желания какаов аромат и вкус.
3. Изсушаване и изпичане, последвано от смилане на какаовите зърна – деликатна процедура, от която зависи нежният вкус на Milka.
4. Смесване на сухата какаова маса.
5. Добавяне на какаово масло и други ароматни съставки /ядки, плодове, ликьори/, като получената какаова маса се темперира до 28 – 31 градуса и се охлажда до получаване на добре познатите ни шоколадови блок-форми.


За контакти и допълнителна информация:

Иванка Джолева-Минйоти
Мениджър „Корпоративни комуникации”
Kraft Foods България            
Тел.: 02/9760 351, 0886 999 744   
e-mail: IDjoleva-Minioti@krafteurope.com  

Петя Венкова                                                  Димитър Манлиев
Публисис Кънсалтънтс | МАРК                         Публисис Кънсалтънтс | МАРК   
Тел: 02/915 90 35, 0896 786 751                                Тел: 02/915 90 89, 0896 786 736
e-mail: p.venkova@publicis-consultants.bg                  d.manliev@publicis-consultants.bgИкономически портал на регион Стара Загора
 
< Предишен   Следващ >

Търговско-промишлена палата - Стара Загора   |  (c) 2000 - 2014,  www.chambersz.com - CCI - Stara Zagora / GNU GPL and GNU FDL  Поддържка: ilko gruev | стара загора |

0.005667 .