Новини до 3 септември 2009 г. arrow Новини до 3 септември 2009 г. arrow Новини arrow В Стара Загора изграждат най-големият Бизнес парк на Балканите

В Стара Загора изграждат най-големият Бизнес парк на Балканите

вторник, 28 март 2006 / Прочетено 17203 пъти
Инвестицията ще бъде в размер на 300 млн. лв., а първият хипермаркет с площ от 4200 кв.м. ще е готов след 105 дни.
Първа копка на първия хипермаркет в Бизнес парк – Стара Загора беше направена вчера. Бизнес зоната ще бъде изградена в източния край на града, в непосредствена близост до шосето за Бургас, и ще заема площ от около 260 дка, което я прави най-голямата не само в България, но и на Балканите, подчерта старозагорският депутат от БНС Евгени Жеков, който е съсобственик на Бизнес парка. Очаква се само на първия етап инвестициите да бъдат около 100 млн. лв. Предвижда се освен големи търговски вериги, паркът да разполага и с модерни бизнес сгради, в които ще се помещават фирмени офиси, а също и паркинги за 2000 автомобила.

Първият обект, който започва да се строи е от търговската верига ”Технополис”. Веригата хипермаркети е съвместен проект на ”Линднер Груп”, европейски лидер в областта на строителството и дизайна и българската верига ”Видеолукс”, която предлага аудио, видео и електродомакинска техника. Тъй като интересът от страна на потребителите е провокирал хипермаркетът в Стара Загора да надхвърли по мащаби досегашните обекти на ”Технополис”. Модерната сграда ще бъде построена на площ от 4200 кв.м. и ще предлага над 25 000 артикула бяла, черна и IT техника, съобщи старозагорецът Тодор Белчев, който е председател на Съвета на директорите на ”Технополис – Видеолукс Холдинг”. Инвестицията, която ще бъде направена в Стара Загора ще бъде за около 5 млн. лв., а обектът ще бъде завършен за 105 дни, обеща президентът на ”Технополис” Божидар Колев, който също е старозагорец.
Досега ”Технополис” са вложили в България 70 млн. лв.
Първият етап от изграждането на Бизнес парка предвижда върху 70 дка да бъдат построени освен ”Технополис”, хипермаркет ”Масю Бриколаж”, който ще бъде с площ 5000 кв. м. и ще предлага над 50 000 артикула, кино ”Арена” (с разгъната площ 40 000 кв. м.), хранителни и други магазини. Складовата част ще бъде разположена на 100 000 кв. м., офисите ще бъдат на 27 000 кв. м., корпоративните сгради – на 30 000 кв. м.
Като цяло в Бизнес парк – Стара Загора ще бъдат инвестирани около 300 млн. лв., проектът ще бъде финализиран ноември 2009 г., съобщи Евгени Жеков.
Бизнес паркът в Стара Загора ще бъде разположен на изключително атрактивно и възлово място. Той е директно до централния булевард, с удобна връзка до автомагистрала Тракия, близо до центъра на града и е обезпечен с природен газ, вода и ел. енергия.

Евгени Жеков съсобственик на Бизнес парка (вляво), заедно със съгражданите си Тодор Белчев (вдясно) и Божидар Колев (в средата) – хората, които ще изградят най-големия хипермаркет Технополис


 


Икономически портал на регион Стара Загора

 
< Предишен   Следващ >

Търговско-промишлена палата - Стара Загора   |  (c) 2000 - 2014,  www.chambersz.com - CCI - Stara Zagora / GNU GPL and GNU FDL  Поддържка: ilko gruev | стара загора |

0.004690 .