В Змейово стартира инициативата "За чисто село"

петък, 08 август 2008 / Прочетено 3645 пъти
Инициативата „За чисто село” се организира от сдружение „Бъдеще за Змейово” с подкрепата на община Стара Загора, кметство с. Змейово, читалище „Пробуда”, ТПП-Стара Загора и "Екстрапак" ООД.

Тя е част от пилотен проект в областта на екологията, организиран съвместно с община Стара Загора. Идеята е да се организират поредица от ежемесечни доброволчески акции за почистване на замърсени райони на селото под формата на игра, в която с възпитателна цел да бъдат въвлечени и децата.

Всеки включил се в акция по почистване получава талон за участие, съобщават от сдружението-организатор "Бъдеще за Змейово". Целта е майки и татковци, баби и дядовци да помогнат на децата да спечелят играта. Децата, включили се в акциите по почистване, също ще получават индивидуални талони за участие. В разпределението на наградите  ще участват само деца на възраст до 18 години. Възрастните доброволци, включили се в инициативата, могат да предоставят събраните от тях талони на деца.

В края на сезон 2008 на празника на с. Змейово - 6 декември /Никулден/,  представители на организациите, подкрепящи инициативата, ще връчат награди на 10-те деца, събрали най-много талони в акции за почистване.

При всяка акция от инициативата ще бъде популяризирана по една добра практика за опазване на околната среда. В първата проява ще се популяризира употребата на екологични торбички от дегрален, които са лесно и бързо разградими в природата. Торбичките ще бъдат раздавани безплатно на жителите и промоцирани сред местните магазини.

Първото почистване ще се проведе на 10 август 2008 г. от 10 часа пред читалището в центъра на селото, съобщават за жители и гости на китното село, както и за интерисуващите се и желаещи да популяризират прекрасната екоинициатива представители на медиите.
Икономически портал на регион Стара Загора
 
< Предишен   Следващ >

Търговско-промишлена палата - Стара Загора   |  (c) 2000 - 2014,  www.chambersz.com - CCI - Stara Zagora / GNU GPL and GNU FDL  Поддържка: ilko gruev | стара загора |

0.005056 .