Стара Загора - център на Вселената

неделя, 03 август 2008 / Прочетено 4248 пъти
Два големи билборда с надписи на английски и български език Стара Загора -  центъра на Вселената посрещат преминаващите автомобили на южния вход на града. Идеята за тях е на двамата известни старозагорски бизнесмени Пламен Русев и Николай Далаков.

Мнозина помнят, че преди около 5 години те реализираха успешно и друго свое атрактивно начинание. На източния и западния вход поставиха билбордове, изобразяващи комета с надпис на английски и български Добре дошли в Стара Загора - центъра на вселената. Тогава двамата родолюбиви старозагорци предложиха с официално писмо до кмета в града да бъде отредено централно място за поставянето на монумент във вид на метална пластика Център на вселената, пише вестник Национална бизнес поща. Дълбоко сме убедени, че реализацията на тази нестандартна идея би предизвикала силен интерес от страна на туристите, които, дори транзитно преминаващи, биха се отклонили от маршрута си, за да видят и си направят снимка пред Центъра на вселената. Това означава световна известност на града, увеличен приток на туристи и допълнителни средства, които те ще оставят тук. Колкото до инвеститорите... да инвестираш в центъра на вселената - това вече е престиж и предизвикателство!, написаха в писмото си от 19 май 2003 г. г-н Русев и г-н Далаков.
След по-малко от месец получихме отговор от тогавашния кмет д-р Евгений Желев. В него ни съобщиха, че идеята ни е интересна и ще бъде предадена за обсъждане на Обществения съвет за естетизация на градската среда, обяснява Пламен Русев. След аплаузите по повод патриотичното начинание обаче ответни реакции няма. Сполучливата и добре аргументирана идея потъва в нечии папки в старозагорската общинска администрация.
Вестник Национална бизнес поща също защити от страниците си предложението на двамата бизнесмени, но до обществено обсъждане или конкретни оферти за място на бъдещата пластика така и не се стигна. Пет години по-късно нещата отново са на изходната точка. Тъй като видях, че никой няма желание да ни обърне внимание, реших отново със собствени средства да поставя два билборда с надпис,уточняващ, че Стара Загора е центърът на вселената, казва Пламен Русев. Въпреки дистанцираността на институциите, той и Николай Далаков продължават да настояват за изграждането на паметник в идеалния градски център. Ще продължа да напомням това и на сегашната общинска администрация, защото вярвам, че идеята ни е сполучлива и ще донесе само положителни неща на Стара Загора, убеден е г-н Русев.
За да пропагандира още по-убедително благородния си замисъл, той е предприел ново атрактивно начинание. Служебните автомобили на комплексите му Форум и Уникато вече ще бъдат с надписи Доставка на храна до всяка точка на... вселената.
Икономически портал на регион Стара Загора
 
< Предишен   Следващ >

Търговско-промишлена палата - Стара Загора   |  (c) 2000 - 2014,  www.chambersz.com - CCI - Stara Zagora / GNU GPL and GNU FDL  Поддържка: ilko gruev | стара загора |

0.007055 .