Новини до 3 септември 2009 г. arrow Новини до 3 септември 2009 г. arrow България и Европейския съюз arrow Информационна кампания за устойчивото развитие на граничния регион между България и Турция

Информационна кампания за устойчивото развитие на граничния регион между България и Турция

понеделник, 16 юни 2008 / Прочетено 3633 пъти
Министерство на регионалното развитие и благоустройството организира информационна кампания за устойчивото развитие на граничния регион между България и Турция от 16 до 18 юни в Хасково, Ямбол и Бургас.

Финансирането се осигурява от Програма ФАР – Трансгранично сътрудничество на Европейския съюз между България и Турция, Финансов меморандум 2006. Проектите ще се изпълняват в граничния регион между България и Турция, обхващащ областите Бургас, Ямбол и Хасково от българска страна и областите Едирне и Киркларели от турска страна. На 16 юни е информационния ден в Хасково, на 17 – в Ямбол, и на 18 юни в Бургас.
Със средствата от схемата за безвъзмездна помощ ще се финансират проектни предложения в приоритетните области: устойчиви дейности, свързани с опазване на околната среда; стимулиране на потенциала за развитие на селски туризъм и защита и превенция от наводнения, съобщи Дарик радио.
Целта е координиране на усилията и насърчаването на съвместни инициативи, насочени към опазване на околната среда, чрез дейности, свързани с въвеждането на иновативни земеделски практики, устойчиво използване на природните ресурси и превенция от наводнения в граничния регион. Общата сума по програмата е 1 600 000 евро. Кандидатите не са задължени да осигурят собствено съфинансиране и могат да кандидатстват за 100% грант. Максималната сума, която може да се получи по един грант, е 150 000 евро, а минималната – 50 000 евро.
Икономически портал на регион Стара Загора
 
< Предишен   Следващ >

Търговско-промишлена палата - Стара Загора   |  (c) 2000 - 2014,  www.chambersz.com - CCI - Stara Zagora / GNU GPL and GNU FDL  Поддържка: ilko gruev | стара загора |

0.006587 .