Новини до 3 септември 2009 г. arrow Новини до 3 септември 2009 г. arrow България и Европейския съюз arrow Възможност за фирми да участват в проект за повишаване познанията си за Европейското законодателство

Възможност за фирми да участват в проект за повишаване познанията си за Европейското законодателство

сряда, 21 май 2008 / Прочетено 3406 пъти
10 фирми от Старозагорския регион от сектори: храни, химическа промишленост, електрическо оборудване и строителни продукти ще имат възможност да се включат в проект КЕЙС на Европалати КЕЙС (Chambers towards Acquis Support and business Ethics). 

case556.jpgИнициативата, с продължителност 18 месеца е съфинансирана от Европейската Комисия по програмата BSP (Business Support Programme).
Има за цел подпомагане на бизнес обществата в България, Румъния, Хърватска и Турция в успешното  управление на интеграционния процес на икономиките на тези страни в Европейския Съюз.

Партньори по проекта са:

•    Българска търговско-промишлена палата 
•    Хърватска Икономическа Камара 
•    Търговско-Промишлена Палата на Румъния 
•    Съюз на Палатите и Стоковите Борси на Турция 

Цели на проекта:

•    Да повиши познанията на фирмите за Европейското законодателство, хармонизирано с националното законодателство в техните сфери на дейност;
•    Да  се уверят фирмите в силата и ролята на Търговско-промишлените палати като водещи бизнес организации, които имат капацитет да ги напътстват в процеса на икономическа интеграция 
В рамките на проекта, участващите фирми ще имат възможност с помощта на експерти да проверят съответствието на дейността си с европейските норми и изисквания по отношение на потребители, екология, безопасни условия на труд, както и относно конкретни продукти и услуги.

Фирмите, които желаят да се вземат участие в проекта, трябва да попълнят и изпратят приложената заявка до 13 юни 2008 г.
Участието за фирмите е безплатно.

Допълнителна информация можете да получите от Търговско-промишлена палата – Стара Загора, г-н Александър Сандев,  координатор на проект КЕЙС за Старозагорския регион.

 

Търговско-промишлена палата - Стара Загора
6000 Стара Загора, ул. Г.С. Раковски № 66
тел./факс +359 42/ 626033, 626297, 639627
e-mail: asandev@chambersz.com

 


Икономически портал на регион Стара Загора
 
< Предишен   Следващ >

Търговско-промишлена палата - Стара Загора   |  (c) 2000 - 2014,  www.chambersz.com - CCI - Stara Zagora / GNU GPL and GNU FDL  Поддържка: ilko gruev | стара загора |

0.009617 .