Новини до 3 септември 2009 г. arrow Новини до 3 септември 2009 г. arrow Новини arrow Сектанти утешавали тежкоболни заради имотите им

Сектанти утешавали тежкоболни заради имотите им

сряда, 28 май 2008 / Прочетено 4008 пъти
Читатели на вестник Старозагорски новини сигнализираха, че представители на секти обикалят болници и диспансери в Стара Загора и оказват особено внимание на тежките случаи. Болните били посещавани от двама мъже, единият без духовно образование, който утешавал пациентите, обещавал им закрила пред всевишния, грижел се за тях и предлагал за благодарност да му прехвърлят имоти.

Вторият мъж предлагал продукти на Орифлейм.
От разговор с управителя на Онкодиспансера д-р Чилингиров научихме, че през октомври миналата година е засечено подобно посещение, но мъжът бил изведен от медицинския персонал. Оттогава нямало регистрирани визити на сектанти, заяви д-р Чилингиров и подчерта, че екипът на диспансера полага много грижи за болните и не е необходимо някой друг да ги обгрижва. Режимът на свиждания бил също доста строг и не можело всеки, които иска, да влиза по всяко време в стаите. Въпреки това управителят обеща отново да заостри вниманието на старшите медицински сестри.
На въпроса ни шефът на МБАЛ - Стара Загора, д-р Бекярова отговори, че не й е докладвано за подобни случаи. Свижданията били под контрол, но въпреки това и тук екипът щял да бъде предупреден да внимава за подобни посещения.
Има ли почва за имотните далавери на някои секти? Вероятно да, ако се съди по думите на д-р Чилингиров, че все по-често близки отказват да се грижат за тежкоболните. Тогава естествено се появяват и духовните "спасители".
Икономически портал на регион Стара Загора
 
< Предишен   Следващ >

Търговско-промишлена палата - Стара Загора   |  (c) 2000 - 2014,  www.chambersz.com - CCI - Stara Zagora / GNU GPL and GNU FDL  Поддържка: ilko gruev | стара загора |

0.005452 .