Новини до 3 септември 2009 г.

Първа инвестиционна банка откри четвърти офис в Стара Загора

неделя, 20 април 2008 / Прочетено 4628 пъти
Сградата на бившето кино Гео Милев на бул. Митрополит Методий Кусев 20 възкръсна за нов живот, като се прероди в модерен офис на Първа инвестиционна банка - Стара Загора. Това е четвъртият поред офис на ПИБ в нашия град, каза при официалното откриване директорът на банката Емил Георгиев.

По този начин се стараем да бъдем близо до нашите клиенти, да им осигурим комфорт, бързо и акуратно обслужване, допълни той. Новият офис е може би най-просторният от всички досега. Разположен е върху 557 кв. м разгърната площ. В централното пространство се намира оперативният салон. Офисът разполага с 15 открити работни места и четири каси. Казват, че една банка е успешна тогава, когато има добър екип и добри клиенти. Щастливи сме, че имаме и двете, каза пред многобройните гости и клиенти на банката г-н Георгиев. Това е един голям офис в голям град за голям бизнес. Стара Загора заслужава да има такива удобства, подчерта в приветствието си и регионалният мениджър на ПИБ Илия Ботев.
Домакините съобщиха и новина в аванс - до 2 месеца ще бъде изграден и открит петият офис на банката в Стара Загора.


Емил Георгиев, управител на ПИБ - Стара Загора:
Предлагаме атрактивни и изгодни продукти на клиентите си


- Какви са финансовите резултати на Първа инвестиционна банка за 2007 г.?

-  Резултатите, които отчита Първа инвестиционна банка за 2007 г. са много добри. Нетната печалба според неконсолидирания финансов отчет нарасна със 74,21% спрямо 2006 г. и достигна малко над 50 млн. лв., като ръстът се дължи както на увеличения кредитен портфейл, така и на значителното нарастване на нелихвените доходи. Балансовото число на банката в края на 2007 г. достигна 4,205 млн. лв., което е увеличение от 33.28% в сравнение с предходната година. Балансовата стойност на кредитния портфейл, който заема повече от 65% от активите на ПИБ, за предходната 2007 г. е 2,768 млн. лв., което ПРЕДСТАВЛЯВА РЪСТ ОТ 61,97% В СРАВНЕНИЕ С 2006 г.
Знаете, че Първа инвестиционна банка е публична компания, регистрирана на БФБ. В края на март се състоя първото общо събрание на акционерите, на което бе взето решение цялата нетна печалба на Първа инвестиционна банка за 2007 г. да се капитализира, като се отнесе към други резерви с общо предназначение. По този начин ще се увеличи капиталовата база на ПИБ.

-  Какво обуславя предлагането на депозити с доста атрактивни лихви от банковите институции? ПИБ е една от банките например, която предложи 7,5% лихва.
- Така е, Първа инвестиционна банка първа предложи на българския пазар висока лихва по депозити с кампанията на Седмото небе, а причината е очевидна - успяхме бързо да реагираме на моментното състояние на пазара. Знаете, че сме българска банка, че решенията се вземат в България, т.е. НЯМА ДЪЛЪГ ПЕРИОД НА ИЗЧАКВАНЕ ОДОБРЕНИЕ ОТ ЧУЖБИНА и че това ни дава възможност да предлагаме своевременно адекватни на пазарната ситуация продукти и услуги. В момента предлагаме и Великденска промоция за новооткрити тримесечни депозити за физически и юридически лица с промоционална годишна лихва от 7,3% за левове и евро. Промоционалният лихвен процент е валиден за първия тримесечен период на всички открити депозити до 30 април. Всеки клиент на банката, който открие депозит в размер над 50 000 лв. или тяхната равностойност в евро до 22 април, ще получи подарък - ВЕЛИКДЕНСКО ЯЙЦЕ С МАСИВНО ПОКРИТИЕ ОТ 24-КАРАТОВО ЗЛАТО.
Стараем се да предлагаме атрактивни и изгодни продукти на клиентите си като например лимитираните серии кредитни карти по повод Европейското футболно първенство и Олимпийските игри.

-  Споменавайки карти, ПИБ стартира подмяна на всички дебитни и кредитни карти на своите клиенти, за да им предложите пo-голяма сигурност. Приключи ли този процес?
-  Да, този процес приключи успешно. В края на месец февруари ВСИЧКИ КАРТИ С МАГНИТНА ЛЕНТА БЯХА ПОДМЕНЕНИ С КАРТИ С ЧИП. Това ще даде по-голяма сигурност на клиентите ни при пазаруване.
А както вече споменах, в момента има промоция за всички притежатели на кредитни карти Visa и MasterCard. MasterCard са официални спонсори на УЕФА и съответно на Европейското първенство по футбол '2008, което ще се проведе това лято в Австрия и Швейцария. VISA International е традиционен спонсор на Олимпийските игри. По повод тези две грандиозни спортни събития, ПИБ организира 2 томболи със съдействието на Виза и Мастъркарт. Всеки притежател на кредитна карта MasterCard, реализирал плащане на стойност минимум 20 лв. за периода 15 март-31 май 2008 г, ще участва в томбола с 3 големи награди - ПАКЕТ ЗА ДВАМА ЗА ПОСЕЩЕНИЕ НА ЧЕТВЪРТФИНАЛНИЯ МАЧ НА ЕВРО '2008 ВЪВ ВИЕНА. Пакетът включва самолетни билети, две нощувки в 4-звезден хотел, закуска, както и билети за мача.
Всеки притежател на кредитна карта Visa или на дебитни карти Visa Electron, реализирал плащане на стойност минимум 20 лв. за периода 15 март - 31 май 2008 г., ще участва в специална томбола С ГОЛЯМА НАГРАДА ПОСЕЩЕНИЕ НА ОЛИМПИАДАТА В ПЕКИН.
Един от клиентите на ПИБ с кредитна карта Visa или дебитна карта Visa Electron ще спечели пакет за двама, който включва самолетни билети, 3 нощувки в 5-звезден хотел, закуска, както и билети за състезанията по време на престоя. Другите две награди в томболата за Олимпийските игри са плазмен телевизор и лаптоп.

- Освен чип технологията, има ли други средства за защита, които ПИБ предлага на клиентите си срещу източване на банкови сметки през интернет пространството -проблем, с който някои банки вече се сблъскаха?
-  Първа инвестиционна банка предлага банкиране с универсален електронен подпис,който се издава от фронт офисите на банката, като за удобство на всички клиенти се предлагат карти и карточетци. НАШАТА КАМПАНИЯ ПО ВЪВЕЖДАНЕ НА УНИВЕРСАЛНИЯ ЕЛЕКТРОНЕН ПОДПИС ЗАПОЧНА НА З ЮЛИ 2007 г., като банката беше една от първите, предприели тази промяна за по-добра защита на клиентите. Тогава ПИБ въведе ограничения за въвеждане на кореспонденти на.преводи от клиенти, които нямат универсален електронен подпис и започна да приема универсални електронни подписи, издадени от всички доставчици в България.

-  ПИБ е една от малкото банки, които предлагат златни и сребърни продукти на клиентите си. Освен Великденското яйце, ще предложите ли други през тази година?

-  Предстои в средата на месец май да предложим на своите клиенти СЕРИЯ НОВАТОРСКИ КЮЛЧЕТА-МЕДАЛЬОНИ НА ШВЕЙЦАРСКАТА РАФИНЕРИЯ РАМР. Тези артистични продукти, изработени от злато и сребро с най-висока проба, са насочени към абитуриентите, както и към всички последователи на модата. Други атрактивни продукти, от които клиентите в Стара Загора могат да се възползват, са вече споменатите златни Великденски яйца за предстоящите празници. Клиентите могат да закупят още инвестиционно злато и сребро под формата на различни продукти, като например монетите австралийско кенгуру и китайска панда, различни кюлчетата и кюлчета медальони на швейцарската рафинерия РАМР. Изключително интересни са сребърните колекции, които банката предлага като ОФИЦИАЛЕН ПРЕДСТАВИТЕЛ НА НОВОЗЕЛАНДСКИЯ МОНЕТЕН ДВОР. Освен че вклкзчват по четири монети от една унция сребро с най-висока проба 999, тези серии са с уникални цветни изображения на различни забележителности. В своеобразен хит се превърнаха колекциите „Ретро автомобили на 30-те години" и „Птици от островите Фиджи". Монетите са изключителни не само заради високото качество на изработка,но и с редкостта на изобразените върху тях екземпляри.

- Да очакваме ли още нови офиси на ПИБ в град Стара Загора?

-  След откриването на офис Верея ДО КРАЯ НА ГОДИНАТА НИ ПРЕДСТОИ ДА ОТВОРИ ВРАТИ ОЩЕ ЕДИН ОФИС НА УЛ. ЦАР СИМЕОН ВЕЛИКИ. Освен него, през тази година планираме да обновим централния офис в Стара Загора, за да предложим по-голямо пространство и комфорт на клиентите си. Разширяването на мрежата от офиси в Стара Загора и региона е част от стратегическите планове за развитие на Първа инвестиционна банка.
        Интервю за вестник Национална бизнес поща
Икономически портал на регион Стара Загора
 
< Предишен   Следващ >

Търговско-промишлена палата - Стара Загора   |  (c) 2000 - 2014,  www.chambersz.com - CCI - Stara Zagora / GNU GPL and GNU FDL  Поддържка: ilko gruev | стара загора |

0.005294 .