Новини до 3 септември 2009 г. arrow Новини до 3 септември 2009 г. arrow България и Европейския съюз arrow Eвропейска кампания срещу пушенето на работното място

Eвропейска кампания срещу пушенето на работното място

вторник, 11 март 2008 / Прочетено 4458 пъти
Кампанията "HELP – За живот без тютюн", в сътрудничество с европейските правителства, наложили забрана за пушене на работното място, представи своята инициатива, която цели да подпомогне служителите, които пушат, да преодолеят нуждата си от никотин на работното място.

Основната цел на тази инициатива - "HELP на работното място", е да фокусира вниманието на работещите върху възможните рискове и опасности от тютюнопушенето, като в същото време ги съветва как да спрат да пушат.
Инициативата "HELP на работното място" се провежда в големи компании, като се работи в тясно сътрудничество с техните отдели "Човешки ресурси". В продължение на няколко дни служителите могат да проверят съдържанието на въглероден окис (СО) в организма си чрез бърз и лесен СО-тест. От промоционалните материали на кампанията работещите могат да научат как да се откажат от тютюнопушенето.
По един доказано успешен начин СО - тестовете показват вредното въздействие от тютюнопушенето върху белите дробове и играят важна роля при насърчаването на хората да спрат да пушат.
От старта на кампанията "HELP на работното място" повече от 100 европейски фирми са включили инициативата като част от своите собствени социални кампании сред служителите, съобщава econ.bg.
В България компании като Mc Donald ‘s и Вестникарска Група България вече взеха участие в инициативата, съобщават организаторите й.
“Въвеждането на забрана за пушене на работното място в по–голямата част от Европа е голяма стъпка напред, като същевременно се отчитат и други ползи, касаещи самите работодатели. Фактът, че пушачите си взимат извънредни почивки и отделят повече време, за да пушат може да бъде причина за недоволство сред останалите служители в някои фирми. Мениджмънтът на една компания трябва да помисли за нейния имидж, ако служителите й стоят отвън и пушат, оставяйки пепелниците си навсякъде. Освен отделния служител, печели и фирмата, като насърчава и помага на служителите си да се откажат от тютюнопушенето", каза директор на "Човешки ресурси” в една от посетените компании.
Инициативата „HELP на работното място” си сътрудничи с редица европейски компании. Всеки, който иска да присъедини фирмата си към инициативата и да проведе СО – тестове, може да се свърже с екипа на HELP в България на тел. 02/870 21 02; 870 01 64 или на е-мейл office@janev-janev.com.
Посредством телевизионни, интернет кампании и различни дейности в 27-те страни - членки на ЕС, Кампанията на Европейската комисия „HELP – За живот без тютюн” цели да насърчи хората да не започват или да се откажат от тютюнопушенето.
През декември 2007 година Кампанията HELP беше отличена в организирания от международното издание Communications Director конкурс ‘European Excellence Award’, категория ‘Consumer Health’.
Повече информация за кампанията ще откриете тук: www.help-eu.com.
Икономически портал на регион Стара Загора
 
< Предишен   Следващ >

Търговско-промишлена палата - Стара Загора   |  (c) 2000 - 2014,  www.chambersz.com - CCI - Stara Zagora / GNU GPL and GNU FDL  Поддържка: ilko gruev | стара загора |

0.005265 .