Новини до 3 септември 2009 г. arrow Новини до 3 септември 2009 г. arrow България и Европейския съюз arrow Европейската комисия блокира 50 млн. лв. от средствата на България по програма ФАР

Европейската комисия блокира 50 млн. лв. от средствата на България по програма ФАР

четвъртък, 06 март 2008 / Прочетено 3981 пъти
50 милиона евро са средствата, които са блокирани по програма ФАР за България, каза днес пред медии заместник-министърът на финансите Димитър Ивановски. От тях 36 милиона евро са по програми, управлявани от Министерство на регионалното развитие и благоустройството и 14 милиона евро са от програми на Министерство на финансите.

Това са проекти, които се посочват в анекса към писмото на генералния директор на дирекция Разширяване към Европейската комисия Майкъл Лий, изпратено до финансовия министър Пламен Орешарски, посочи Ивановски.
В седмицата между 17 и 21 март ще има техническа среща в дирекция "Разширяване", на която българската страна ще има възможност да представи своите позиции, съобщи Ивановски. Смятам, че беше постигната много важна договореност с Майкъл Лий - експертите на еврокомисията да разгледат всички доказателства, представени от България в нейна защита. Не смятам, че има окончателно решение по който и да е въпрос, свързан с отправените към страната критики, добави Ивановски.
Той приветства днес участниците във форума на тема "Банките за развитие - европейски модел за подкрепа на малките и средни предприятия".


Икономически портал на регион Стара Загора
 
< Предишен   Следващ >

Търговско-промишлена палата - Стара Загора   |  (c) 2000 - 2014,  www.chambersz.com - CCI - Stara Zagora / GNU GPL and GNU FDL  Поддържка: ilko gruev | стара загора |

0.005770 .