Новини до 3 септември 2009 г. arrow Новини до 3 септември 2009 г. arrow България и Европейския съюз arrow 6,4 млрд. евро са евросубсидиите за земеделските стопани

6,4 млрд. евро са евросубсидиите за земеделските стопани

понеделник, 10 декември 2007 / Прочетено 4261 пъти
Субсидиите от Европейския съюз са на стойност 6,4 млрд. евро и ще започнат да пристигат от началото на януари. Това съобщи Димитър Тадъръков, изпълнителен директор на Държавен фонд Земеделие.

С проекти по Програмата за развитие на селските райони ще може да се кандидатства още от началото на януари по най-голямата одобрена мярка - за подобряване на конкурентноспособността, каза Тадаръков. Одобрените мерки са общо 30, съобщи Дарик радио.  Държавен фонд Земеделие теоретически е готов, а практически трябват още малко усилия. Няма да допуснем да бъде излъгана Европа нито с едно евро, обеща Димитър Тадаръков.
В момента са събрани 80 млн. лв. за допълнителни парични средства по лихвените заеми и от фонда се борят за още 20 млн. лв., каза още шефът на ДФ Земеделие. Парите по САПАРД са договорени и ще ще се получат в края на 2008 г.
Икономически портал на регион Стара Загора
 
< Предишен   Следващ >

Търговско-промишлена палата - Стара Загора   |  (c) 2000 - 2014,  www.chambersz.com - CCI - Stara Zagora / GNU GPL and GNU FDL  Поддържка: ilko gruev | стара загора |

0.008602 .