Новини до 3 септември 2009 г.

Нови тролейбуси ще пътуват в Стара Загора

неделя, 02 декември 2007 / Прочетено 3506 пъти
С 6 нови тролейбуса ще се увеличи общественият транспорт на Стара Загора. В момента тече конкурс за закупуване на тролеите, фирмите, които кандидатстват са две, съобщи управителят на Тролейбусни превози ЕООД Димитър Авджиев. Автопаркът на дружеството не е подновяван от 1987 г.

Новата техника ще се ползва по предназначение на практика по всички линии. Сега градът на липите се обслужва от 23 тролейбуса. Тролеите са най-много по направленията кв. Железник - Мототехника и кв. Кольо Ганчев, пише вестник Национална бизнес поща. По линии 2 и 3 пътуват съответно 6 и 5 бр., най-малко са движещите се по линия 1 (2 бр.). Има готов проект за изграждане на контактна мрежа до кв. Зора, очаква се догодина той да бъде изпълнен и част от новите тролейбуси да бъдат пренасочени към източната част на града.
Изоставаме с цените на билетите, от 3-4 години не е имало корекция, коментира Димитър Авджиев. Според него, повишението цената на електроенергията е увеличило разходите на фирмата с около 20%. Само за октомври Тролейбусни превози отчита загуба в размер на 4000 лв. Тази сума ще нарасне през зимите месеци, когато тролеите харчат повече заради отоплението. Има корекции нагоре и при цените на на резервните части и гумите, допълни шефът на Тролейбусни превози.
Децата до 7-годишна възраст в Стара Загора продължават да се возят в тролеите безплатно, учениците над тази възраст заплащат по 30 ст. за билет. Възрастта и правото на безплатен превоз при съмнение се удостоверяват с ученически бележник.

Икономически портал на регион Стара Загора
 
< Предишен   Следващ >

Търговско-промишлена палата - Стара Загора   |  (c) 2000 - 2014,  www.chambersz.com - CCI - Stara Zagora / GNU GPL and GNU FDL  Поддържка: ilko gruev | стара загора |

0.012255 .