Новини до 3 септември 2009 г.
Анализи и коментари
5 правила, които помагат за успеха на видеореклама в интернет
Да се постигне успех с онлайн видеореклама не е толкова трудно. Така смята Джош Уорнър, президент и основател на компанията Feed Company, която се занимава с разработката на онлайн видеореклама за различни брандове. За постигане на максимален ефект от онлайн рекламата Уорнър предлага пет правила, публикуквани от AdvertisingAge.
 
Новите предизвикателства пред управлението на бизнеса
Бизнесът в България търпи особено голяма трансформация през последните години. Вече не е нито лесно, нито просто да управляваш бизнес предприятие. Регулациите, финансовата криза, пренаситения и силно конкурентен пазар правят изключително трудна задачата да стартираш бизнес или да осигуриш устойчиво развитие на съществуващ такъв.
 
Европейските директиви за автомобилно застраховане
Въпреки продължаващото поскъпване на полиците Гражданска отговорност в България, застрахователните компании продължават да отчитат загуби от продажбите им. Разбира се, основна причина за това е, че този вид продукти са значително по-евтини у нас, отколкото където и да било другаде на Стария Континент. Някои анализатори обаче изтъкват и увеличаващият се брой пътни инциденти и настояват за по-строг контрол над водачите на автомобили и по-тежки наказания за нарушителите.
 
Седемте подводни камъка на застраховка Гражданска отговорност
Човешко е да се греши. Когато грешките ни обаче засягат живота, здравето или парите ни, всеки предпочита да избегне тази толкова човешка черта. В същото време, понякога извършваме обичайните си дейности без да се замисляме кой знае колко. Особено когато става въпрос за задължение, предпочитаме да го свършим възможно най-бързо, да го отметнем от списъка, и да не мислим повече за това.
 
Изпиране на пари от трафик на хора, подложени на сексуална експлоатация
Основна причина хората да се включват в престъпни дейности, особено в организирани престъпни дейности е възможността за бърза и голяма печалба. Но престъпниците не се интересуват само от осигуряването на големи печалби, а също и от възможноста да използват тези пари, да се наслаждават на плодовете от престъпната дейност.
 
Как световната финансова криза повлия върху потребителските кредити
Всеки изпитва нужда от допълнително финансиране, било за покриване на определени разходи до заплата, заради наближаващ празник, за който не сме си направили предварително сметка, за отдих и т.н. По този начин с цел да удоволетворим текущите си нужди от недостиг на средства се появява мисълта за потребителски кредит и в един такъв момент започваме да се чудим накъде да се насочим и на какво да обърнем внимание сред морето от информация.
 
Има ли място фотоволтаиката и соларната индустрия в България в периода на икономическа криза?
Соларната и фотоволтаичната индустрия са твърде млади, добиха обаче сериозен мащаб в периода след 2000 година, бързо набраха солидни темпове и имат вече доста забележителен обем. Количеството инсталирани мощности e гигавати в отделните страни като Германия, Испания и Япония.
 
Какво се случи през ноември с ените на банковите заемите в България?
След изпълненият с корекции и поскъпващи кредити месец октомври, ноември приключи доста по-спокойно, ако изобщо може да става дума за спокойствие в момента. Макар и кредитите да продължиха да поскъпват, то като цяло цените на заемите останаха почти без промяна. Разбира се, че и през изминалия месец кредитите поскъпваха, но това далеч не бяха този голям брой банки и същите драстични промени. Какво се случи всъщност през изминалите 30 дни?
 
Медийни прогнози за 2009 г. на BusinessWeek
Да напишем ли още един прогнозен коментар, поемайки риска да изглеждаме късогледи, безразсъдно смели и наивни? Да, ще се осмелим. Докато медийният свят е зает още с онова, което би донесла 2008, ето част от нещата, които могат да се случат догодина. Ще се влоши, преди да се подобри.
 
България - автомобилна държава!?
Войната по пътищата продължава. Не знам кой е създателят на тая прословута фраза. Може би майор Костов, който впоследствие стана и подполковник. Близо 1000 души годишно в България приключват земния си път на пътя. Колко са ранените не знам. Нито знам колко остават физически и психически инвалиди за цял живот. В България, който не е преживял катастрофа си е направо щастливец.
 
Студентски град в София или в какво се превръщат мечтите
Потресена съм. Цяла България е в потрес. От нелепата и трагична участ на едно 20-годишно момче,излязло да се забавлява в Студентски град и станало жертва на брутална пиянска свада с фатален край. Едно момче, дошло в София, за да учи фармация. Едно момче с отлична диплома и куфар, пълен с мечти, устремило поглед към големия град. 
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 Следваща > Последна >>

Резултати 1 - 21 от 65

Търговско-промишлена палата - Стара Загора   |  (c) 2000 - 2014,  www.chambersz.com - CCI - Stara Zagora / GNU GPL and GNU FDL  Поддържка: ilko gruev | стара загора |

0.006112 .